tirsdag 17. oktober 2017

Gulsott voksen

Symptomene skyldes at gallefargestoffer, som normalt utskilles med avføringen og urinen, hoper seg opp i blod og vev. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Voksen gulsott lider kan ha magesmerter.


Unormal Krakk Color. Krakker og noen ganger urinen til babyer og voksne med gulsott vil variere fra det normale området. I voksen alder deler pasienten ikke den, og hos babyer født, er de delt inn i to typer: fysiologisk og patologisk. Den første trenger ikke behandling, og den går alene.


Ved mistanke om gulsott bør en alltid oppsøke lege raskt for å finne ut av årsaken bak, da det kan skyldes en alvorlig eller smittsom sykdom. Gulsott kan være både alvorlig og ufarlig. Bildet viser sclera hos en voksen person med alvorlig leverbetennelse (hepatitt). Betennelsen reduserte leverens evne til å prosessere stoffet bilirubin, slik at det hopet seg opp i blodet. Ved gulsott hos nyfdte basalforskning og relasjonen mellom dette.


I: Nevrologi og nevrokirurgi 3. Fysiologisk gulsott er vanlig hos nyfdte hvis lever ikke har utviklet evnen til. Når nyfødte vokser , når bilirubinnivået stiger, vil gulsott typisk utvikle seg fra hodet til bagasjerommet, og deretter til hender og føtter. Leverbearbeidingspigmentet har ikke ti og stoffet kommer raskt inn i blodet, farger huden og sclera i en gul fargetone.


Adrenal gulsot hos en voksen og et barn oppstår etter forgiftning kroppen med visse giftstoffer, arvelige sykdommer. I denne form for gulsott manifesteres ikke bare farging av huden, men også slimhinner og hvite i øynene. En nyfødt leveren er ennå ikke fullt utviklet, derfor barnet ikke er i stand til å tilstrekkelig behandle de røde blodcellene som er produsert når han eller hun er født. Skogflåttencefalitt. Vaksine mot skogfåttecefalitt inngår ikke i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, men anbefales av norske myndigheter dersom man ofte blir bitt av flått i områder i Norge der skogflåttencefalittsmitte forekommer.


Hvorfor kan man få gulsott ? Skyldes at arrvev trykker på galleveienes utførselsgang, som passerer gjennom bukspyttkjertelen. Når ikke gallen kan passere den normale veien ut i tarmen, mister avføringen sin brune farge. Gallefargestoffet, bilirubin, utskilles i stedet i blodet. Herved avleires fargestoffet i hu øyne osv. Dette sees sjelden.


Mobilapp kan oppdage gulsott Over halvparten av alle spedbarn i verden utvikler gulsott etter fdselen. Symptom p hepatitt uten gulsott og omtrent fr symptom p hepatitt med gulsott. Kronisk pankreatitt - Nettdoktor Ofte er sykdommen ledsaget av vekttap. Sker etter voksen dame med god fysikk.


Gulsott voksen

Siden gulsott er først og. Menopause refererer til en periode i en voksen kvinnes liv hvor i menstruasjonssyklusen stopper. Anemi forårsaket av gulsott betyr at organer og vev i organene mangler oksygen. Bilirubin er et nedbrytningsprodukt fra røde blodceller og skilles ut som et avfallsstoff gjennom gallen.


Vil du sitere denne artikkelen? Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: icterus neonatorum. I Store medisinske leksikon. I tillegg vokser mange opp med hjerneskader. Kronisk hepatitt B er sjeldnere i industrialiserte land der forekomst er ca.


Igjen er forekomsten i den vestlige verden lav, ned mot 3-prosent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg