mandag 30. oktober 2017

Manisk depressiv pårørende

Del på ansvaret: La flere dele på ansvaret for å følge opp. Dette vil minske stresset på den enkelte og forhindre at pårørende ”brenner ut”. Når du ser bedring etter manisk eller depressiv fase, bør vedkommende få lov til å vende tilbake til dagliglivet i sitt eget tempo.


Det finnes samtaletilbud og hjelp for pårørende til mennesker som har fått diagnosen bipolar lidelse. Hvis en person har en enkeltstående episode med mani, kalles lidelsen manisk episode. Men, siden hun kjenner litt over på den depressive siden en sjelden gang, så er hun altså bipolar istedetfor unipolar. De tre første innleggelsene på disse årene fikk man som nærmeste pårørende nokså snart inn i skjermingsopplegget adgang til minimum minutters besøk daglig.


Da måtte man i såfall tydd til mishandling, altså bundet personen fast, la oss si om natten og sovet litt vekk fra støyen, altså helt uten tilsyn mens du sover, med de farene det hadde gitt pasienten for f. Hei, selv er jeg manisk depressiv og har vært det siden års alderen. Det er veldig vanskelig og frustrerende og ikke ha de følelsene man selv venter man skulle ha i gitte situasjoner. Typisk for maniske er at det svinger, man er både veldig høyt oppe og ekstremt langt nede. Mani er en tilstand kjennetegnet ved sykelig grad av vedvarende løftet, ekspansivt eller irritabelt stemningsleie. Mani brukes også i dagligtale som betegnelse for sterk religiøs ekstase eller heftige lidenskaper (å være manisk opptatt av noe).


Den kan ramme alle lag av befolkningen, kvinner som menn. Bipolar lidelse gikk tidligere under navnet manisk - depressiv. Om man inkluderer alle undervarianter er mellom fire og fem prosent av oss er rammet denne psykiske sykdommen. I starten vil det ofte være pårørende som tar, eller oppfordrer til, kontakt, med legen.


Den depressive vil ikke orke å kontakte helsevesenet, og i en manisk fase vil vedkommende ikke føle behov for hjelp. Depressive perioder føles tunge og er problematiske, og da er det vanligere å. Samtidig tilbys pasienten og eventuelt de pårørende for eksempel tre. Sluttfasen av maniske episoder kan være tunge, fordi man gjerne forventer en depressiv. En psykisk sykdom (tidligere kalt manisk depressiv lidelse) hvor symptomene består av perioder med unormal oppstemthet og perioder med depresjon. Personer med bipolar lidelse har en tendens til å svinge mellom maniske og depressive episoder, men hos de fleste er det flest depresjonsperioder.


Hei, Faren til datteren min er manisk depressiv , og jeg vet ikke hvordan jeg skal forholde meg til ham. Jeg elsker ham fortsatt, men etter han begynte med nye medisiner, sier han at han ser ikke for seg oss to i framtiden. For ei stund siden ble kjæresten min diagnostisert med emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse, type borderline. Tidligere ble det som i dag heter bipolar lidelse kalt for manisk - depressiv lidelse I behandlingen og forebyggingen av bipolar lidelse spiller medikamenter en avgjørende rolle. I tillegg til det å følge opp avtalt medisinering er det en rekke ting du kan gjøre for å bedre muligheten for å forebygge nye sykdomsepisoder.


Dessverre tar søkefunksjonen opp uhorvelig store mengder kapasistet på serveren vår og derfor er den begrenset. Når du er pårørende til en person med depression eller bipolar lidelse, vil det variere, hvor meget du bliver involveret i vedkommendes sygdomsforløb og behandling. Nedenfor beskrives en række generelle forhol som på forskellige tidspunkter kan være vigtige i din … Hvad kan du gøre?


Ved bipolar lidelse type er både maniske og depressive episoder til stede. Manisk er fagbetegnelsen på høyt oppe og depressiv på langt nede. Hypo betyr under.


Du må spise litium, og gjør du det, er alt bare velstand” – Martin. Enkelte tar selv kontakt med behandler for å få informasjon om sykdommen. Det var liksom aldri en skikkelig utgreining av hva det var for en diagnose jeg hadde fått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg