fredag 20. oktober 2017

Medisin mot bronkitt

Medisin mot bronkitt

Nesten alle typer bronkitt er forårsaket av en virusinfeksjon og går vanligvis over innen tre–fire uker. Når kroppen forsvarer seg mot virus, blir slimhinnen i luftveiene betente og slimproduksjonen øker. Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnene i luftrøret eller større bronkier.


Tilstanden oppstår som regel i etterkant av en øvre luftveisinfeksjon, som for eksempel forkjølelse. Les mer hos Apotek 1. Behandling av akutt bronkitt retter seg vanligvis mot å lindre symptomer: For å dempe smerter og feber kan medisiner som inneholder paracetamol brukes. Inhalasjonsmedisiner kan være aktuelt dersom du har tetthet i brystet. Ofte brukes medisiner som utvider luftveiene (beta2-agonister) og som dermed gjør det lettere å puste. Om man er uheldig kan man få en akutt bakteriell bronkitt , eller en bakterieinfeksjon i tillegg til den opprinnelige virusinfeksjonen.


Bakterielle infeksjoner er sjeldnere. Bronkitten opptrer gjerne i forløpet av en forkjølelse. Hoste, av og til med slim, er det mest fremtredende symptomet. Tilstanden går vanligvis over uten behandling, kun unntaksvis er det grunn til å behandle med antibiotika.


Ingen medisiner helbreder astma, men de kan forhindre, dempe og korte av symptomene og bidra til bedre mestring og høyere livskvalitet. For de medisinene som brukes mot astma, er dosene avgjørende, særlig for barn. Du bør mest bruke medisiner som pustes inn (inhaleres) Lær å ta medisinene helt riktig! Den akutte er den som oppstår etter en forkjølelse eller influensa.


Derfor skal ikke akutt bronkitt behandles med antibiotika. Antibiotika hjelper ikke mot virus. Hva er behandlingen for bronkitt ? I og med at bronkitt ofte skyldes virus, er det ikke alltid nødvendig å behandle det med antibiotika. Du kan klare deg med å drikke rikelig, holde deg varm og tørr, og eventuelt ta hostestillende tabletter eller mikstur. Det kan også føre til økt forekomst av bakterier som utvikler motstandskraft mot antibiotika (resistens).


Ja, noen ganger tar det mer enn en måned. Det naturlige forløpet av en akutt bronkitt har en varighet på dager, mer enn dobbelt så lenge som folk flest tror. Kanskje kan denne informasjonen bidra til å redusere forskrivningen av antibiotika ved akutt bronkitt. Bronkitt kan unntaksvis utvikle seg til en lungebetennelse.


Lær om effektive remedier mot bronkitt. Generelt sett kan folk som ikke tar hensyn til symptomene på bronkitt , ende opp med et kronisk problem. Med tiden vil lungene da bli alvorlig skadet, og dine åndedrettsproblemer vil øke.


Dette kan til og med føre til hjertesvikt. Moderne medisin har i sitt arsenalmedisiner for bronkitt , som helbreder sykdommen helt om noen dager, uten å gi noen konsekvenser, selv om hosten kan vare i mer enn tre uker. Hvis du har bronkitt mer enn tre til fire ganger i året, kan dette tyde på utviklingen av en mer alvorlig tilstan som destruktivt virker på lungevevvet.


Ingefær er et velkjent verktøy i kampen mot forkjølelse. I tillegg har ingefær anti-inflammatoriske egenskaper. Prøv å lag en enkel te ved å rive litt fersk ingefær i kokende vann, og smake til med honning og sitron. Hvitløk Hvitløk har mange fantastiske egenskaper, og kan hjelpe mot både hoste og bronkitt i følge Remedy Daily. Som regel vil bronkitt gå over av seg selv.


Medisin mot bronkitt

Symptomer: Mild feber, vedvarende irritasjonshoste, hosting om natten, pipelyder fra lungene og mer slimproduksjon, sårhet i brystet. Drikk mye, hvil, unngå tobakksrøyk, bruk hostemikstur, ta eventuelt paracet mot smerter og feber. Kronisk bronkitt , som i de fleste tilfeller rammer bybeboere fra områder med sterk partikkelluftforurensing eller høy andel tobakksrøykere, blir klinisk definert som kronisk hoste som er produktiv med sputum (oppspytt fra lungene) minst tre måneder. Urte-teer er det beste du kan bruke ved hoste fordi du kombinerer mye varm væske, noe som i seg selv er hostedempende og slimløsende, med hoste- og irritasjonsdempende urter.


Du kan gjerne drikke grønn eller svart te i tillegg til urteteer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg