torsdag 26. oktober 2017

Gravid uke 19

Vi gir mor sprøyter som virker lungemodnende for barnet (lungemodningssprøyter) og prøver å utsette fødselen om den kommer i gang før uke 34. Hva med fødsel etter termin? Babyen veier nå rundt 2centimeter lang og veier 2gram. Babyen reagerer nå på vibrasjoner som forplanter seg i fostervannet, for eksempel høy lyd. Magehuden strekker seg og mange kjenner at den klør litt etter hvert som det gjøres plass til den voksende livmoren.


Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet.

I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Lanugohårene ligger innenfor et fettlag som heter vernix caseosa, dette beskytter babyens hud. Nå er du snart halvveis i graviditeten og har fått endelig termindato. Fosteret har begynt å vokse saktere, men magen fortsetter å vokse. I uke 1 og vil du nå sannsynligvis kjenne at fosteret beveger seg.


Vekten din kan ha økt med tre til seks kilo og magen vil være større. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.

I denne uken veier fosteret ca. I hjernen utvikles nå spesialiserte områder som vil registrere lukt, smak, ly syn og berøring. Morsomme ansiktsuttrykk Hormonene har skylden for graviditetens maske: flekker på nese, hake og i panna, og linea nigra – den mørke streken som går fra navlen til underlivet.


Alt forsvinner gradvis etter fødselen. Graviditeten i uke 19. Sollys kan gi huden mørkere pigmenter, så pass på å bruke solkrem. Tvillinger er vanligst, og deles inn i eneggede og toeggede. Som regel blir tvillinger avslørt av de rutinemessige ultralyd-undersøkelsene, men en rekke tegn kan tyde på at et svangerskap er et flerlingesvangerskap.


Stor vektøkning hos mor, særlig etter uke 2 kan være et tegn på at det er flere enn ett barn på vei. Nå kan du føle livmoren under navlen og er omtrent like stor som hodet til en nyfødt baby. De fleste vet at fosteret beveger seg,. Du er nå i svangerskapsuke , og ditt foster er uker gammelt. Vi bryr oss om ditt personvern.


KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Jordmor og gynekolog har svart på spørsmål om uke 19. Hørselen utvikles mellom uke og 20. Selv om tilværelsen i livmoren er stille, er den ikke lydløs, og det får barnet nå glede av.


Barnet hører blodet ditt strømme, og det hører hjerteslagene dine. Det hører rumlingen fra tarmene dine, og det hører når du nyser, hoster, raper eller ler.

Barnet blir på et tidlig stadium bevisst stemmen din. Nervecellene i hjernen som har med smak. Fordi babyene er likest i størrelse rundt uke 17- er dette de ukene da alle gravide blir tilbudt rutine ultralyd i svangerskapet, dvs i ukene rundt uke 17. Det er greit å endre på terminen nå, med mindre du er helt sikker på når du ble gravert. Som foreksempel ved prøverørsbefruktning.


På dette tidspunktet kan kroppsvekten din ha økt med tre til seks kilo, og magen er naturlig nok synlig større. Med første hadde jeg også morkaken foran og jeg kjente først skikkelig spark rundt uke 20. Kjente kanskje sånne durr et par uker før, men var ikke særlig tydelig. Nå begynte jeh å kjenne antydning til bevegelse i uke og først nå i uke klarte jeg å kjenne spark med hånda på magen, det er virkelig helt magisk! Hva skjer med kroppen din når du er gravid i uke 22.


Vi gir deg fakta om fosterets utvikling i uke samt om hva som skjer med kroppen din. Fosteret får nå permanente tenner, og fingertupper og tær får sin ferdige form. Nervene i hjernen utvikles og gjør det mulig for fosteret å vri på seg, snu seg, sprelle, sparke og slå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg