mandag 9. februar 2015

Jentenavn 2018

Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. På jakt etter et langt navn til babyen din?


Vakre jentenavn som inneholder v. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! Elsa: Takket være suksessen til filmen Frost, har dette blitt et utrolig populært navn. Av hebraisk opprinnelse er dette navnet en variasjon av Elisa.


Det betyr elsket av Gud eller hjulpet av Gud. På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor. Mange navn går i hundreårssykluser, og blir populære igjen når de bare blir gamle nok, sier navneforsker Ivar Utne.


CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Emma er ifølge SSB årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn hele ni ganger. I Møre og Romsdal ser vi at Jonas,. Det sier Jørgen Ouren, navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå.


Fem nye jentenavn kom inn på topp 1listen. Det var Cleo, Adele, Penny, Mila og Hedda. Cleo endte høyest med en 83. Anna, Mariam, Mira, Tindra og Hedvig gikk ut av topp 100.


Eneste navn ut av topp var fjorårets rakett Saga. Alicia er ny på topp listen og stiger helt fra 21. Her er ti på topp-listen: Ti på topp jentenavn. Når du leser saker om kjendiser og hva slags navn de gir sine barn, kan det virke som at man for tiden kaller barna sine hva som helst.


Tidligere har vi skrevet om uvanlige kjendisnavn som Apple. Det samme gjelder jentenavn som Solveig, Agnes og Signe. Samtidig kommer internasjonale navn mer og mer på banen.


Blant de nyeste navnene finner vi Neo, Milian, Jolie og Lara,. Navnet betyr mann fra Lucania. I denne artikkelen finner du et utvalg av vakre arabiske jentenavn. Forhåpentligvis vil disse hjelpe deg med å finne inspirasjon hvis du leter etter et navn til din nyfødte. Hvert arabiske navn har en veldig presis betydning, og til tider kan det til og med spores tilbake gjennom historien.


Sjekk topplistene for guttenavn og jentenavn i Stavanger i fjor. Bli abonnent Bli abonnent Meny. Se topplistene i bunnen av saken. Etter mye overveielser fra foreldrene og påvirkning fra slekta får hver og en sitt navn. Det pussige at disse uavhengige navnevalgene følger klare mønstre.


Jentenavn 2018

Trenden i Norge er, og har stort sett alltid vært, at man hovedsaklig velger barnenavn basert på trender og hva som er populært. Velger du derimot å gå mot strømmen og være mer unik, da finnes det mange muligheter. Tallene fra SSB viser at det var 4jenter som fikk navnet Sofie og 4gutter som fikk navnet Jakob. Jeg har postet et likt innlegg om guttenavn, og der var det en som nevnte jentenavnet Oleanna. Det er vakkert, og jeg ble inspirert til å lage et likt innlegg om jentenavn.


Jeg leter altså etter de gamle jentenavnene. Sterke men feminine jentenavn en sjelden hører på små jenter i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg