tirsdag 3. februar 2015

Solbrent i solarium

Solbrent - kjerringråd. Man kan bli solbrent både gjennom solarium og naturlig soling. Rikelig med solkrem, og unngåelse av solen når strålingen er sterkest, kan beskytte mot UV-strålene. Har du lys hud og blondt eller rødblondt hår, er du ekstra utsatt for å bli solbrent , og da må du ta mindre solarium enn de med mørkere hud. Farligere med solarium enn ute i solen?


Vi får i prinsippet de samme UV-strålene fra et solarium som fra sola.

Men UV-strålingen fra et solarium er mye mer intens enn norsk sommersol. Dette bør du vite før du tar solarium. Velger du likevel å ta solarium bør du følge disse forholdsreglene. Og når blir du solbrent ? Det viser seg at de færreste blir det i et solarium. Kun to prosent oppga i undersøkelsen at de ble det.


Derimot er det slik at de som bruker mest solkrem blir like mye solbrente som de som bruker mindre. Det å ta solarium før en sydentur er også populært, for at huden skal få et bedre grunnlag før den sterke sydensolen.

I mange solarium er det hele seks ganger så mye UVA-stråling som i utesolen. Ta maksimalt runder med solarium i året, og ikke mer enn ganger per runde. Vent en uke og start på nytt med minste solingstid i solingsplanen!


Da bør du droppe soling i solarium ! Dessverre er det også slik at overdreven soling, både utendørs og i solarium , gir økt risiko for hudkreft og andre hud- og øyeskader. Bruk av solarium gir brunfarge og en følelse av velvære for mange. Ikke bare får det deg til å føle deg bra, men en økt i solarium kan ha en rekke positive helseeffekter. Vegaz er fantastisk, både i design og dimensjoner!


Hver eneste detalj av denne Premium solsengen er nøye vurdert og laget for å oppnå best mulig resultat av solbehandlingen. Med moderne design, og med komfort og kvalitet i fokus, vil dette gi deg en ny opplevelse innen solarium. Solkrem i solarium har ingen effekt, så visst du har brukt vanlig solkrem så er det unødvendig. Men har du derimot brukt en solariums krem er det noe helt annet. Tar langt mindre solarium enn før.


Nilsen har ledet arbeidet med DSAs nasjonale UV- og hudkreftstrategi, der målet er å redusere forekomsten av hudkreft. Soling i sol og solarium er kreftfremkallende. Få unge soler seg mye – bare har brukt solarium mer enn ganger.


Statens strålevern fraråder bruk av solarium. Media og ulike instanser gir ofte missvisende informasjon om hvilken effekt man får i et godkjent norsk solarium.

Sol og solarium er årsaken til rundt prosent av hudkrefttilfellene i Norge. Det er de ultrafiolette strålene, UV-stråling, fra sol og solarium som kan gi hudkreft. Solarium er ikke forskjellig fra solen ute. Om du har sensitiv hud og lett blir solbrent , vil UV-strålingen ha en mer skadelig effekt på huden din.


Ikke all hudkreft er like alvorlig. Sol er sunt uansett hvordan man vrir og vrenger på det. Men du må for all del unngå å bli solbrent. Mange bruker dessverre solarium for intenst og for lenge, sier han.


Forskere har antydet at barn som blir solbrent er ekstra utsatt med tanke på utvikling av føflekkreft i senere alder. Mange land har enten anbefalt eller satt aldersgrense for bruk av solarium. Det er innført 18-årsgrense for solarium i Norge, men Green mener slike tiltak ikke er nok for å unngå at folk blir solbrent i solarium.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg