tirsdag 3. februar 2015

Elefant svangerskap

Elefant svangerskap

Elefanten er drektig i knapt to år. Ny forskning kan kanskje avsløre hva som gjør den tykkhudede kjempen i stand til å gjennomføre dette maratonsvangerskapet, som gir hjernen mer tid til å utvikle seg og hjelper kroppen til å vokse seg større. Det finnes tre nålevende arter, hvorav to tilhører samme slekt. En elefant er gravid i knap to r. Svangerskap hos pattedyr, omfatter fosterutviklingen fra eggets befruktning.


Blodtrykket kte mye, og det fltes som om det satt en elefant p hodet mitt. Spr en biolog - svangerskap hos dyr 13. Voksne hanner bor alene og nærmer familien bare for parring med modne kvinner. Kom på at denne må jeg jo dele med dere: Jeg var i forbindelse med svangerskapet hos min fastlege 1. Hun sendte da inn søknad om fødeplass på AHUS.


Medisinbruk før og under svangerskapet, og ved amming. Har du en revmatisk sykdom og ønsker å bli gravi bør du planlegge graviditeten. Legen din vil vurdere hvilken risiko et svangerskap har for deg, ut fra hvilken type revmatisk sykdom du har og hvor alvorlige plagene dine er. Godt planlagte svangerskap øker sjansen for et vellykket svangerskap for både mor og barn. Sykdommen bør ha vært i en god fase i minst seks måneder før du prøver å bli gravid.


Drektighet er svangerskap hos pattedyr. Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter. Dyr som blir gravide kalles gjerne drektige.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Baby elefanter trotted fremover i et raskere, mer uanstrengt tempo. Men mødrene holdt seg sammen, knapt holdt opp med sine unge. Til slutt kom besetningen til et vannhull, og de store mamasene bøyde seg langsomt til knærne, grotter og puffer, og deretter rullet med lettelse på den gjørmete våte leire ved kysten. Hjå menneske reknar ein som regel svangerskap frå slutten av siste menstruasjon.


Afrikansk elefant har den lengste, med rundt 6dagar. Eit svangerskap av normal lengd varer då i veker, og eit foster med ei fostertid på mellom 2og 2dagar blir rekna som fullbore. Måten vi formulerer oss på kan bli lagt i vektskålen når noen vurderer om et svangerskap skal avsluttes, eller få fortsette. Spesielt hos tisper som ikke har hatt valper tidligere kan man se at pattene blir større og får en mørkere rosa farge.


De fleste tisper får melk et par dager før fødsel, men alt fra uke før til samme dag som fødselen er normalt. Tisper med innbilt svangerskap kan også få melk i juret. Det kan være utrolig plagsomt, en kan føle seg litt som en elefant når en ikke lenger ser anklene sine, når legger og føtter går i ett.


Du får ikke på deg vanlige sko, det sprenger og du føler at leddene er stive. Du bør vite at du ikke alltid skal vente til neste kontroll om uker hvis du plutselig skulle få mye mer vann i kroppen. Men han stusset da han leste brevet om at vedtaket var fattet på grunnlag av svangerskap.


Generelt er den lengst hos store dyr (cirka to år hos elefanten ) og kort hos små dyr (tre uker hos mus). Mange arter har forsinka implantasjon, noe som betyr at fosterets utvikling stanses på et tidlig stadium (vanligvis om høsten) for så å starte igjen senere (vanligvis om våren). Noen flaggermus har forsinka befruktning.


Tror du tar litt feil i det du skriver at vi ikke kan sammenligne dyrene med oss mennesker når det gjelder det og ikke få barn. Hunden vår ble drektig uten at vi var klar over det (og uten og vite hvem hun hadde parret eg med). Valpene døde i morens mage, hunden vår ble helt rabiat og meget hormonforstyrret etter at hun måtte ta keisersnitt og ungene plutselig var borte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg