torsdag 5. februar 2015

Lavt stoffskifte årsaker

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer, blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.


I et sunt og normalt kosthold får man i seg nok jo som skjoldbruskkjertelen trenger for å produsere hormonet thyroxin. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). Personer som får radioaktivt iod som behandling for høyt stoffskifte , vil ofte utvikle lavt stoffskifte i løpet av måneder eller år.

En annen viktig årsak til lavt stoffskifte er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. En svært sjelden årsak til lavt stoffskifte er svikt i hypofysen sin produksjon av TSH. De første symptomene varierer og kommer snikende, og derfor mener Stoffskifteforbundet at det trolig er flere med sykdommen, som ikke har fått diagnosen. Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten.


Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer, vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte.


Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen.

Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid. For mye jod kan også være skadelig, og det kan både føre til lavt og høyt stoffskifte (hyper- og hypotyreoid-isme), vanligvis bare omtalt som høyt- og lavt stoffskifte. Vanlige årsaker til at personer får i seg mye jod er at man har fått røntgenkontrastmidler, eller bruker hjertemedisinen Cordarone. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen.


Men disse syv rådene er enkle og effektive! Av Calunas ernæringsterapeut Helén Oulie Fuhr. Vanlige symptomer ved lavt stoffskifte Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


Autoimun sykdom (vi vet med sikkerhet at dette kan forårsake lavt stoffskifte ) Det finnes dessverre ingen forskningsresultater, som jeg har funnet, som peker på en konkrete naturlige årsaker til at lavt stoffskifte eller hypotyreose oppstår. LAVT STOFFSKIFTE : Gikk ned kilo etter medisinbytte! De aller fleste med stoffskifteproblemer, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. Anne Marie Rosenvold (45) fra Kristiansand fikk lavt stoffskifte i ung alder, og måtte kjempe en hard kamp med legene for å få bedre medisin.


Om du ønsker å lære litt mer om skjoldbruskkjertelen og hvilke hormoner som produseres i den, så kan du lese om det her! Hypotyreose er en tilstand som skyldes lavt stoffskifte på grunn av unormalt lav produksjon av hormonene tyroksin og trijodtyronin i skjoldbruskkjertelen. Tidlige Tegn på Lavt Stoffskifte (Hypotyreose) Hypotyreose ( lavt stoffskifte ) kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen.


Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase.

Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Disse årsakene gir legene (og mange pasienter) blaffen i, skjønt denne type av lavt stoffskifte har en sjanse for å bli kurert, om ikke leger (og pasienter) hadde bagatellisert og neglisjert dem. Ingvild Portaas hadde lavt stoffskifte og var utbrent. Dårlig søvn, energien på bånn, smerter i ryggen, stikninger i brystet, en tåkedott i hodet og store premenstruelle smerter var vanlig for henne. Hun spiste seg frisk, ble kvitt alle symptomene og sluttet med medisinen Levaxin.


Det finnes per i dag ingen godt etablert og virkningsfull måte å bli kvitt autoimmune sykdommer i skjoldbruskkjertelen på. Antimikrobiell behandling av slike sykdommer er lite utforsket, og kan være veien å gå Kvinner med Hashimotos sykdom lider av en stor symptommengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg