fredag 20. februar 2015

Hjerneslag rehabilitering

Rehabilitering i en tidlig fase er av stor betydning for langtidsprosessen. Les mer om retten til rehabilitering her. De fleste kommer hjem igjen etter behandlingen i en slagenhet.


En del har behov for fortsatt rehabilitering i regi av kommunehelsetjenesten eller i samarbeid mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Behandling og rehabilitering etter hjerneslag. For at skaden skal bli minst mulig ved hjerneslag , er det viktig at du får tidlig behandling og rehabilitering.


VIL HA GJENNOMGANG: Organisasjoner for slagrammede ber Riksrevisjonen foreta en større, systematisk undersøkelse av norsk hjerneslag-rehabilitering og oppfølging av slagrammede. Hjerneslag er en fellesbetegnelse for hjerneinfarkt og hjerneblødning. Slagrammede og pårørende erfarer likevel at bedring og fremgang fortsetter i mange år.


De aller fleste pasientene ( ) skrives ut til hjemmet med ulik grad av hjelpe- og støttetiltak. De resterende pasientene skrives i all hovedsak ut til oppfølgende rehabiliteringsinstitusjoner. Organisering av sykehusbehandlingen ved akutt hjerneslag. Dette vil gi deg bedre livskvalitet og større uavhengighet i hverdagen.


Pasienter har rett til nødvendig helsehjelp. Derfor jobber vi i Unicare med at faglig god og korrekt rehabilitering blir igangsatt så raskt som mulig hos våre pasienter. Etter akuttbehandlingen er det viktig å starte rehabilitering tidlig. Utgangs­punkt var de Nasjonale faglige retningslinjene for behandling og rehabilitering etter hjerneslag (1) og samhandlingsreformen (2).


Hjerneslag rehabilitering

Det er stor variasjon i. Reformens målsetting er at man skal gi helsehjelp på beste effektive omsorgsnivå, som betyr tidlig intervensjon, rehabilitering , å utsette funksjonsnedsettelser og begrense opphold i institusjon. Dersom talesenteret skades ved et hjerneslag , er det fare for at taleforstyrrelsene kan bli varige. Heldigvis kan førsteinntrykket etter et hjerneslag ofe tyde på at skaden er større enn den virkelig er. Her lærer du deg de vanligste symptomene på hjerneslag , også kalt slag eller hjerneinfarkt. Ved mistanke om hjerneslag skal du ringe 1umiddelbart.


Målet er å gi deg best mulig forutsetning for å mestre hverdagens utfordringer slik at du kan komme tilbake til arbeid og et aktivt liv. For hveVi tilbyr rehabilitering av hjerneslag og traumatisk hjerneskade. Senrehabilitering: Intensiv trening lengre ute i pasientforløpet, kronisk fase.


Hjerneslag rehabilitering

Kostnadene knyttet til behandling, rehabilitering og pleie er nærmere seks milliarder kroner i året. Siden tallet på eldre i samfunnet øker sterkt, vil tallet på pasienter med hjerneslag også øke. Brukere som har hatt utfall i en lengre.


Tidlig mobilisering og planmessig rehabilitering er avgjørende for å oppnå gode behandlingsresultater av hjerneslagrammede. Et hjerneslag oppstår når blodtilførselen til en del av hjernen svekkes eller opphører. Området i hjernen som ikke får nok blo blir ødelagt.


Hjerneslag rehabilitering

En blodpropp vil stenge av, blokkere, en av hjernens arterier (pulsårer). Familierealasjoner. Etter utskrivelse fra sykehus opplever de aller fleste mye støtte fra omgivelsene, og familien er full av optimisme på at dette skal gå bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg