mandag 2. februar 2015

Avhengig av alkohol

Avhengig av alkohol

Lurer du på noe rundt avhengighet av alkohol? Les mer om alkoholproblemer her! Har drukket alkohol ganger - kan jeg ha blitt avhengig ? Hva smaker alkohol når man er avhengig ? Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler jeg er avhengig av alkohol ? Er jeg avhengig av alkohol ? Hvorfor blir man avhengig av alkohol ? Jo mer og jo oftere du drikker, desto mer toleranse utvikler kroppen for stoffet. Dette kan føre til større reaksjoner når du slutter å drikke.


Men når blir alkohol en avhengighet? Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller. Det tar en stund å bli avhengig av alkohol.


Den som er i ferd med å bli avhengig , vil som regel ikke innrømme det selv. Hvordan kan man vite om en person er i ferd med å bli avhengig ? Til å begynne med har personen stadig lyst på alkohol. Da er det ikke smaken av øl han har lyst på, men virkningen av alkoholen som er i ølet. Følge av dette kan være hjerneslag, både på grunn av bløding og på grunn av blodpropp.


Avhengig av alkohol

Jevnlig bruk av alkohol øker risikoen for å få kreft. For flere kreftformer øker risikoen i takt med øket forbruk. Tegn på toleranse, slik at økte doser av alkohol er nødvendig for å oppnå effekter opprinnelig skapt av lavere doser. Stadig tiltakende forsømmelse av gleder eller interesser på grunn av alkoholbruken. Mer og mer tid brukes på å skaffe seg eller innta stoffet, eller på å komme seg av virkningen.


Noen tegn på at en person er blitt avhengig av alkohol , er rastløshet og søvnproblemer i perioder man ikke drikker, man tåler mer og mer alkohol , drikker raskt, glemmer å spise, føler seg uopplagt, drikker for å dempe stress, angst og depresjon og deltar bare i fritidsaktiviteter der det drikkes alkohol. Men hvorfor er alkohol det stoffet som er det nest mest avhengighetsskapende i verden. Til informasjon: det du blir mest avhengig av er heroin.


Til mer du drikker, jo bedre føler du deg. Tap av kontroll og manglende evne til å slutte å drikke, til tross for at man ser at drikkingen fører til skade og familieproblemer, er også kjennetegn på alkoholavhengighet. Noen er mer utsatte for avhengighet. Alkohol fungerer ikke så ulikt.


Alle kan bli avhengige av alkohol , men noen er mer disponerte en andre. Det er ingen som blir avhengig av å ruse seg én gang, uansett hvor behagelig det er. Men, den som har fått en behagelig rusopplevelse én gang, vil ofte ha lyst til å oppleve det samme igjen. Og jo kraftigere opplevelsen er, desto sterkere blir trangen til å oppleve det igjen.


Dette svaret er eldre enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Min venn har problemer med alkohol , vi har prøvd og få han til å kutte ned men begynner og bli litt ut av kontroll. SVAR: Hei Vi forstår det slik at du nå rett og slett er litt bekymra for deg selv og alkoholbruken din. Og slik du beskriver dine drikkevaner, har du kanskje grunn til det.


Du er ung, og har lagt de. Faren min har jeg aldri truffet. Da jeg var tre år, tok mor med seg broren min og meg og flyttet til hovedstaden, Santiago. Vi endte opp med å bo på et lite rom i en midlertidig leir for hjemløse.


De ulike følgene av avhengigheter vil variere avhengig av hva man gjør eller bruker i sin avhengighet. Noen rusmidler har svært alvorlige følger av bruk, som økt risiko for overdoser og smittsomme sykdommer (for eksempel opioider). Selve rusmiddelatferden (som for eksempel om man røyker eller injiserer rusmiddelet) vil også ha betydning. SVAR: Hei Slik du beskriver dette, kan det høres ut som du har et alkoholproblem. Men, du skriver ikke hvor ofte og hvor mye du drikker, og det er forskjell på det å stadig tenke på alkohol , ha lyst på.


Dette er Verdens Helseorganisasjons definisjon. En og samme person kan også oppleve stor variasjon fra gang til gang, avhengig av andre fysiske og psykiske faktorer. Noen blir aggressive, voldelige og selvdestruktive under alkoholpåvirkning. På grunn av virkningene på sentralnervesystemet blir risikoen for skader, ulykker og vold økt etter inntak av alkohol.


Avhengig av alkohol

Diagnosen stilles oftere på grunnlag av atferd og nedsatt funksjon i dagliglivet, enn på grunnlag av spesifikke medisinske symptomer. Rusbrukslidelser er et vesentlig offentlig helseproblem mange land står overfor. Det vanligste stoffet pasienter som kommer til behandling misbruker eller er avhengige av , er alkohol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg