torsdag 26. februar 2015

Brødoppskrift grovt

Finn brødoppskrift grovt nå på Kensaq. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg.


Av denne oppskriften får du enten små eller store brød. Jeg vil ha brød med “mat” i, ikke sånne juksebrød ( luftige, altfor oppblåste, så de kan få stort brød ut av minst mulig deig…) som butikkene selger. Må jo spise halve brødet for å bli mett. Brukte oppskriften din som grunnlag, men heiv i en del mer grovt rugmel for å få det saftig. Mel: Brødene kan varieres etter hva slags mel som blir brukt, grovt eller fint.


Hvetemel er det mest brukte melet, det inneholder mest glutendannende protein, som er viktig for å deigen til å bli sammenhengende og smidig og til et brød som hever seg og ikke smuldrer. Det som kjennetegner et godt grovbrød for min del er at det selvsagt er godt på smak, at det inneholder en stor andel med grovt mel og korn, samt at det er noenlunde enkelt å lage. For å snevre inn brødposen noe har jeg også tatt en titt på de tilbakemeldingene jeg har fått fra lesere, både i form av kommentarer og epost. Et godt matpakkebrød er avgjørende for en god matpakke.


Her er et sunt, saftig og grovt brød til en deilig matpakke. Likevel er det grovt brød vi bør velge i hverdagen, og det kan derfor være lurt å ta med seg noen baketips neste gang du skal prøve å bake et godt grovbrød hjemme. Velg minst fint sammalt mel. Sammalt mel kan være malt i ulike grovhetsgrader, grovt , fint og ekstra fint.


OPPSKRIFT: Grovt kneippbrød Én kilo jordskokker og halvannen kilo hvetemel gikk med da Tareq Taylor bakte jordskokkbrød i Hygge i hagen. Brød med grønnsaker gir en annen saftighet enn hvis. Merkeordningen “Brødskalaen” er utviklet for å gjøre det lettere å fastslå grovheten på brød. Se vår samleside med oppskrifter på godt brø loff, eltefrie brø glutenfrie brø rundstykker, horn, scones og populære brød som focaccia og grissini. Foretrekker mer grovt mel, mindre fint, mindre gjær og lengre hevetid.


Ekstra grovt brø grovere enn grovhetsskalaen. Uten fast fett, med sunne oljer. Brødoppskrift for deg som er opptatt av ernæring og helse Ønsker du grovere brød enn det du kjøper i butikken?


Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Nybakt brød i matpakken? Det er både morsomt og lønnsomt å bake. Dessuten smaker hjemmebakt ekstra godt!


Her finner du en rekke gode brød og lettbakte scones. Vi har sortert ut brødene i den hvitt, mørkt, knekkebrød og surdeig. Med såpass mye grovt mel, helkorn og kli i deigen skulle dette bli et brød som kan hjelpe til å få skikk på fordøyelsen. Brødet er mettende og godt på smak, og vil forsvare sin plass som frokost- og matpakkebrød.


Har du først lært deg å lage en deig bra, så kan du mange. Alle brødene er eltefrie som betyr at du kun trenger å røre alt sammen. Mens både Maria Skappels hjemmebakte brød det eltefrie matpakkebrødet er laget på grovt mel, er de to andre brødoppskriftene fri for både gluten, gjær og sukker.


Lyst på noe annet enn brød? Sjekk andre spennende matpakketips her! Perlespelt får du kjøpt i helsekostforretninger og dagligvarebutikker med stort utvalg. Du kan også bruke helkorn av hvete i stedet for. Bakeren har i alle sine yrkesaktive år brukt økologiske råvarer fordi næringsinnholdet er høyere og dyrkingsmetodene bedre.


I alle sine bakervarer bruker han dessuten Himalayasalt og revitalisert vann - det vil si vann som er renset og tilsatt mineraler slik at det blir gjenopplivet og tilnærmet naturlig, friskt fjellvann. Bak et grovt superbrød som alle vil like enten til matpakken eller som følge til hovedretten på middagsbordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg