mandag 9. februar 2015

Gravid jordbær

Fant denne her inne på klikk. Kalsium trengs blant annet til utvikling og vedlikehold av skjelett og tenner. Gode kilder til kalsium er kumelk og plantedrikker, samt produkter laget av kumelk og plantedrikker som ost og yoghurt.


Jeg planlegger å bli gravid. Hvilke kosttilskudd bør jeg ta før jeg blir gravid eller med en gang jeg vet at jeg er gravid ?

Jeg har ikke tatt folat før jeg ble gravid. Nå er jeg i uke eller 7. Kan jeg spise reker og jordbær mens jeg er gravid ? Kan gravide spise kalkproduktet Calabash chalk? Frukt og grønnsaker er veldig bra for gravide, så lenge det vaskes godt først.


Mange lurer på om jordbær er trygt å spise. Svaret er ja, jordbær kan gjerne nytes gjennom hele svangerskapet. JORDBÆR : Helt trygt, vask bærene før du spiser dem.

Foto: NTB scanpix Vis mer. Mens du er gravid er det helt ok. Har hørt at man ikke skal gi jordbær til baby og at man ikke skal spise det når man ammer heller? Men har man gått helt bort i fra disse rådene nå?


Ser at det er babymat med jordbær som kan gis fra allerede 4mnd. Jordbær er ikke farlige for gravide :-) Det er heller ikke forbudt at spise jordbær når man ammer. Hvis man oplever en sammenhæng mellem maveproblemer hos baby og jordbærspiseri hos mor, ja så bør man da undgå dem - men det er langt fra alle babyer der reagerer på jordbærspor i mælken, så på forhånd at afholde sig fra jordbær vil efter min mening være en overreaktion. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Som gravid bør du unngå upasteuriserte oster og melkeprodukter da disse kan inneholde bakterien Listeria, sier Sundfør.


Hun minner imidlertid om at melk og melkeprodukter generelt er viktig mens du går gravid. Melk inneholder jod som er viktig for barnets vekst og kalsium som er viktig for mors skjelett, sier hun. Jordbær er helt trygt under graviditeten dersom en vasker bærene godt (kan være toxo i jordrester). Under amming er det hipp som happ, noen barn reagerer, mens andre gjør det ikke. Jeg fikk beskjed av jordmor at det var bare å prøve.


Men er det allergi mot jordbær i nær familie så er det kanskje greit å unngå det. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.

Frukt, bær og grønnsaker er bra for helsen. De inneholder kostfiber, vitaminer, mineraler og mye antioksidanter. Når du er gravid , er det en fordel både for deg selv og barnet å få i deg minst fem om dagen”. For eksempel tre porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt eller bær.


En porsjon er ca 1gram. Samtidig som magen vokser utvikler mange trangen til å spise eller lukte på ting, og får såkalte cravings. Likevel er det viktig å besinne seg. Dette er årsaken til cravings i graviditeten, og hva som er vanligst å få cravings på.


Jordbær kan godt spises alene, men kan også brukes i de fleste desserter og drinker. Her finner du: nye måter å bruke jordbær på. Jordbær er veldig allsidig, og kan brukes i smoothies, desserter, salater eller som grilltilbehør. Kan vi ikke spise jordbær ? Jordbær Gravid T-skjorter fra Spreadshirt Unike motiver dagers returrett Bestill Jordbær Gravid T-skjorter på nett nå!


Jeg tror det var pga noe med allergi at gravide ikke skulle spise det. Praktiserer alle dere dette? Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Liker godt jordbær , snufs! Noen som har ammet og vet noe om dette stemmer?


Man kan spise alle typer frukt og nøtter mens man er gravid , så lenge man ikke er allergisk mot det selv. Tidligere har det vært oppfatningen at man kunne forebygge allergi ved å unngå visse matvarer i svangerskapet, men dette er tilbakevist i nyere forskning. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg