torsdag 5. februar 2015

Chlamydia symptomer kvinner

Norges Hoteste Chat. Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia, men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn. Betennelse i urinrøret er et viktig symptom hos menn.


Det vil ofte komme et klart sekret fra urinrøret og det kan være kløe og svie ved vannlating. Ved anal klamydia tas pinneprøve fra endetarmen. Dersom du har symptomer , anbefales legeundersøkelse for å utelukke andre årsaker til plagene.

Pasienten kan ellers instrueres til å ta prøven selv. Tiden fra smitte til symptomer (inkubasjonstid) er 5-dager. Kvinner kan få symptomer i form av utflod fra skjeden og småblødninger mellom menstruasjonene. Menn kan få utflod fra urinrøret, hyppig vannlatning og betennelse i bitestikkelen. Infeksjonen kan, dersom den ikke behandles, føre til redusert fruktbarhet hos kvinner.


Kondom forebygger sykdommen. Det er viktig for å stoppe spredning og hindre infertilitet at de som er smittet får behandling med antibiotika. Selv om klamydia forårsaker relativt få og milde symptomer , kan den gi alvorlige konsekvenser på lang sikt.


Symptomer på klamydia.

Det er en infeksjon som kan være i urinrør, livmor og eggledere hos kvinner , og i urinrør og bitestikkel hos menn. Du kan bli smittet av klamydia, eller smitte andre, når du har sex uten kondom. I dag benytter alle norske laboratorier teknikker som er basert på nukleinsyreamplifisering, f. Urinprøver er spesielt nyttig hos pasienter uten symptomer (menn og kvinner ) ettersom det da er mindre behov for klinisk undersøkelse. Indirekte smitte via fingre eller sexleketøy. SYMPTOMER Asymptomatisk hos de fleste.


Kvinner : dysuri, endret utflo mellomblødninger, postciotal blødning, kløe, dyspareuni. Smitte skjer som oftest ved oral, vaginal eller analsex. Sikrere sex, og da spesielt kondom, beskytter mot klamydia ved oral- og analsex. Infeksjonen kan arte seg med relativt lette symptomer som svie ved vannlating (dysuri) og av og til også lett utflod.


Klamydia - smittemåter og beskyttelse. Feber og smerter i underlivet kan forekomme som del av en bekkeninfeksjon. Hvis du får symptomer , er det mest som svie når du later vannet, og kløe fra urinrøret. Mange kvinner er bekymret for at de ikke skal kunne bli gravide senere i livet.


Noen av kvinnene har ingen symptomer på klamydia og blir derfor svært usikre på hvor lenge de kan ha vært smittet. Og det er ikke unormalt at man da tenker på sammenhengen mellom infeksjonsvarigheten og sannsynligheten for fremtidig infertilitet. Mesteparten av tiden har kvinner med klamydia ingen symptomer , men hvis de ikke er diagnostisert, kan det påvirke et kvinnes reproduktive system og organer.


Chlamydia er en seksuelt overførbar sykdom (STD).

Det vil si at svært mange som er smittet av klamydia ikke selv vet dette, og dermed risikerer å føre smitten videre. Medisinsk forskning har gjort det mulig å bestemme nøyaktig hvordan klamydia overføres hos kvinner med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg