torsdag 5. februar 2015

Amme for mye

Ifølge Kolbjørnsen kan du i utgangspunktet ikke amme for mye , men du kan amme for lite. Hun mener en godt tegn på om babyen får nok mat er mange våte bleier om dagen, jevnlig avføring, at babyen våkner for å spise og at den legger på seg. Mathisen forklarer imidlertid at noen kvinner kan ha veldig mye melk.


Amme for mye

Mange tenker at det er vanlig å amme hver tredje eller fjerde time, men dette er et minimum for nyfødte. Nyfødte bør spise minst 8-ganger i døgnet, uansett om det dier eller får melk på andre måter. De fleste vil die mye oftere enn det, gjerne hver 1-time.


Går det ann å amme den lille for mye ? Påvirker det produksjonen? De siste dagene vil hun amme oftere enn hun har tidligere (uker i dag) Hun kan plutselig gå lyst på mat igjen etter time i forhold til tidligere 5-timer. Du kan ikke amme for mye , men du kan amme for lite. Ha derfor lav terskel for å legge barnet til brystet. Se etter tidlige tegn på sult.


Amme for mye

Denne filmen fra en svensk ammeveileder viser godt hva du skal se etter. På dag tre-fire etter fødsel endres som regel råmelken til mer moden melk som kommer i større mengder. Er du bekymret for overforsyning av brystmelk?


Dette er en vanlig bekymring, særlig når du begynner å amme. Ikke alle kan amme. For noen kan det være problematisk å amme av ulike årsaker.


Dette kan føles som et nederlag, men en god mor ikke er det samme som å være en ammende mor. Helsestasjonen kan gi råd og veiledning om amming og bruk av. Babyen min spiste mye i går, og ble fryktelig urolig, så ut som hun hadde veldig vondt i magen.


Er dette fordi jeg ammet for mye eller hva kan det være? Hun tok puppen og sugde bra hver gang, så virket jo som hun var sulten å. For hvor ofte skal du amme en nyfødt? Eller hvor lenge skal du amme om gangen? Her får du svar på dette og mye annet du lurer på når det gjelder amming. Skal jeg sitte eller ligge?


Du kan selv velge om du vil sitte eller ligge og amme når du har muligheten til begge deler, men det er lurt å lære seg å amme sittende tidlig. La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming. Hvis du røyker eller snuser rett etter at du har ammet, vil det være mindre nikotin i morsmelken når babyen får sitt neste målti enn om du røyker eller snuser før du ammer. Hvor mye nikotin morsmelken inneholder avhenger også av hvor mye du snuser eller røyker.


Nei, du kan ikke amme for mye. Får barnet ditt for mye melk vil det gulpe det opp igjen. Når barnet dier mye vil melkeproduksjonen din øke. For å finne en perfekt sports amme bh, må man vite når man skal bruke den og til hva. Er det til jogging, hard trening eller trilleturer?


Er du en aktiv mor som går lange trilleturer, er det viktig med en bevegelig sports bh, som ikke gnager eller strammer for mye. Da er det viktig å fortsette å amme hyppig og tilby begge a bryst til hvert måltid. Melkeproduksjonen vil da som regel ta seg opp. For mye blo svette og tårer i amme -Norge.


Den har hjulpet mange, men har også vakt sterke følelser og heftig debatt. Nå kommer en ny versjon av verdens mest sette ammefilm. Amme - og kostvaner i tråd med anbefalingene.


En stor andel av spedbarna har amme - og kostvaner i tråd med de offisielle anbefalingene for spedbarnsernæring. Det er mors behov for ammefri som skal legges til grunn for hvor mye og på hvilken tid i løpet av arbeidsdagen ammefri tas ut. Arbeidsgiver kan ikke styre dette begrunnet i hensyn til driften på arbeidsplassen. Dersom ammefri fører til problemer eller ulemper for arbeidsgiver, er det arbeidsgivers ansvar å løse dette. På de aller fleste spørsmål finnes det svar.


Noen kvinner er bekymret for om brystknoppene deres er for store, for små eller for flate til problemfri amming. Flaske er et godt alternativ for den som ikke kan eller vil amme. Det er mye press på mødre, både når det gjelder fødsel og amming.


Amme for mye

Finn gode løsninger for deg og familien din, og prøv ikke bli for påvirket av hva andre synes og sier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg