onsdag 4. februar 2015

Løfte tungt gravid første trimester

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Svigermor stresset enormt med at jeg ikke måtte løfte tungt første gang jeg var gravid. Individuelt hvor tungst man bør løfte - Hvor tungt en kan løfte når en er gravid , er veldig individuelt, og har sammenheng med treningstilstanden, og løfteteknikken til kvinnen, forteller Ann Kristin Omedal, som har mastergrad i idrettsvitenskap med fordypning i trening for gravide. Jeg vet heller ikke fasitsvaret her, men definerer selv tunge løft som møbelløfting, tunge esker, tung bagasje etc. Altså ting jeg ville syntes var skikkelig tungt før jeg ble gravid også og foretrukket at mannen hadde tatt for meg fordi han er en gentleman;) Løfter ellers vanlig tror jeg.


Når man er måneder henne, anbefales det, at man kun løfter det halve, altså samlet set kun 5kilo per dag. Hvis man løfter for meget som gravid , kan man – udover at få ondt i ryggen og bækkenet – også få blødning, og der er risiko for abort eller for tidlig fødsel, advarer hun. De anbefaler nok IKKE å løfte på stener når man er gravid. Dette er jo altfor tungt.


Storesky tar helt feil når hun sier at folk driver toppidrett til de føder. Skulle likt å se det ja. For det første er det omtrent umulig med den svære magen, og for det andre er det ikke forsvarlig i det hele tatt.


Hei jeg er uker på vei,. Jeg er gravid i midten av trimester. Pulsen blir mer stabil enn i første trimester - Vurder vektmotstanden når du trener styrke for beina slik at det ikke blir for tungt - Så lenge det kjennes ok kan du både jogge og trene aerobic - Vær oppmerksom på smerter i bekkenet.


Bliver sku lige nød til at spørge jer. Er det tilladt at løfte tunge flyttekasser og sådan i første trimester ? Problemet er at jeg flytter om 3-uger og ved den lejlighed kommer min familie fra Danmark og hjælper mig (de ved ikke jeg er gravid ). I første trimester sies det at du kan trene som normalt, men med visse forbehold etter dagsform, eventuelle komplikasjoner osv. Det er du som selv kjenner kroppen din best.


Om du ikke føler for å løfte like tungt som tidligere er det fornuftig å allerede nå gå ned på belastningen. Moderat styrketrening, særlig for muskler i rygg og mage, er bra. Du kan trene med lette vekter, men unngå øvelser som medfører kraftig økning av buktrykket, for eksempel tung benkpress. Når du løfter , bøy i knær og hofter og hold det du løfter rett foran deg og tett inntil kroppen. Brokkoli, rosenkål og spinat er rike på folat, vitaminet det er viktig å ta tilskudd av før du blir gravid og i første trimester av svangerskapet.


Fiskeolje, gjerne tilsatt D-vitamin som er ekstra viktig for gravide. Havregryn og grove kornprodukter. Vi har kjøpt komfyr, å det jeg lurer på. Hva tenker dere om trening tidlig i svangerskapet?


Jeg må innrømme at jeg ikke liker tanken på å jogge eller tung styrketrening, da jeg har lest så mye forskjellige meninger om det. For noen år siden jobbet jeg sammen med en som var gravid i første trimester. Det var en jobb som innebar at vi måtte løfte litt tungt noen ganger, men etter at hun oppdaget at hun var gravid sluttet hun med det, og arbeidsgiveren var enig i det. Har en kollega som sier hun ikke kan løfte på jobb pga graviditet. Hun er 5mnd på vei og hun har ikke snakket med arbeidsgiver om tilrettelegging.


Jeg har spurt om hun hsr plager ifht graviditeten, da sier hun nei. Tenkte kanskje hun hadde bekkenløsning. Hvorfor praktiser kirken dåp? Bibelen gjør det klart at alle mennesker er syndere, dvs.


Når et barn blir døpt, sier presten: “Jeg tegner deg med det hellige korsets tegn, til et vitnesbyrd om. Men hvorfor døper vi egentlig, spør MF-professor Harald Hegstad i sin forskning. Dersom jeg har kjent meg sliten har jeg kun gått turer med hunden min. Jeg kuttet løping i andre trimester på grunn av kynnere men byttet det ut med kondisjon på ellipse, romaskin, kettlebell-økter og rask gange på tredemølle med helling.


Jeg løfter ikke like tungt som før, men jeg gjør stort sett det samme som ellers.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg