fredag 13. februar 2015

Koke tåteflasker

Vi fikk høre at vi burde koke flaskene til gutten vår de første - ukene, men hvor lenge koker du dem? Han blir uker på torsdag og det hadde vært en lettelse å slippe å koke flasker til ganger om dagen :-? Vannet man blander i morsmelkerstatningen skal alltid kokes. Les på pakningen dere evt.


Friske barn tåler dette. Smokkene er lurt å koke med noen dager i uken. Er det bare tåteflasker av glass om tåler å kokes eller gjør også plastflasker kokes? Hva med tuten av bløt gummi? Etter at delene har kokt den tiden de skal flytter du de over på et rent kjøkkenhåndkle der de kan stå til tørk.


Gjør det noe om jeg slutter å koke flaskene til vesla? Hun er snart fem måneder. Vasker de i oppvaskmaskien på grader. Også gir jeg smokkene et oppkok etterpå.


Utstyr som brukes til mating ( tåteflasker , tutekopper osv) bør vaskes og steriliseres etter hver bruk, ettersom det kan komme bakterier fra barnets munn i det. Særlig flaskesmokker må vaskes nøye og steriliseres, uansett alder på barnet. Hullet i flaskesmokkene er tilpasset ulike aldersgrupper. Tåteflasker finnes i ulike størrelser.


Aldersmerkingen er en veiledning. Ved for store hull i flaskesmokken risikerer du at barnet drikker alt for raskt og svelger mye luft i tillegg til melken. Dette øker faren for luftsmerter og gulping. Det kan føre til litt prøving og feiling, men ikke nødvendigvis.


Rimelige flasker kjøpt på supermarkedet kan være vel så gode som dyre spesialflasker fra barneutstyrsbutikken. Tidligere har det vært tåteflasker som inneholder miljøgiftstoffet bisfenol-A (BPA). MÅÅ jeg koke tåteflasker til sønnen på månder? Fellesforum Anonymforum. Ja da får jeg koke.


Innholdet i flasken må ikke koke , og det må ikke helles kokende væske i den. Typer sterilisering av tåteflasker. Her er det vanligste måtene for å sterilisere tåteflasker : 1. Sterilisere tåteflasker med kokende vann. Du bør koke vann i en beholder og putte i flaskene, smokkene, tutene osv. Flaskevarmer på V som passer de fleste flasker og tåteflasker grunnet det fleksible trekket.


Det er flere benkeplate og mikrobølgeovn enheter på markedet som kan kjøpes, men god gammeldags koke fungerer fint. Kokende tåteflasker er raskt, enkelt og gratis. Denne metoden fungerer for plast- og glassflasker. Nøye hygiene er viktig å huske når det kommer til tåteflasker. Kontroller at du har flaskerens og rengjøring til tåteflasker , hvis nødvendig, en stor gryte som du kan koke flaskene i, og helst et rent håndkle som du kan sette de tilberedte og steriliserte tåteflaskene på.


Vann som benyttes til å lage mme skal være kokt opp og deretter avkjølt til rett temperatur (som regel rundt grader). Hvordan finne den rette tåteflasken? Vannkoker gjør at du sparer tid. Noen synes det er praktisk med termostatstyrt vannkoker.


Da kan du koke opp vannet, la det avkjøle seg og sette på grader når du skal lage mat. Bakterier som vokser ut av melkerester kan gjøre babyen ganske syk, derfor bør tåteflasker kokes. Noen mener helt til mn andre sier minst 3. Det er litt andereldes med tåteflasker med melkerester og smokker (med eventuelt gulp), enn andre ting som babyen putter i munnen. Quooker - den kokende vannkran gir deg 1°C kokende vann på ett sekund. En trygg, tidsbesparende og funksjonell del av det moderne kjøkken.


Hadde ikke oppvaskmaskin den gangen, så vi kokte flaskene i begynnelsen. Etter noen uker gikk vi over til å koke de ca. Babyer tåler mer enn vi tror, og de trenger også en porsjon bakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg