fredag 30. januar 2015

Vannkopper baby

Vannkopper baby

Check out For The Baby. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune. Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune.


Er det noen behandling for vannkopper ? På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Vannkopper er et virus og det vil derfor ikke respondere på antibiotika. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper. Min baby på og en halv måned har fått vannkopper i dag. Noen som har erfaringer med babyer med vannkopper ? Har deres fått feber?


Slik det ser ut nå er det ikke så ille. Han har endel prikker, og det kommer stadig flere. Men han hadde ikke feber. Litt mer survete enn vanlig. Kan man ha vannkopper uten å være syk?


Vannkopper baby

Svar: Voksne kan ha feber, hodepine og sykdomsfølelse i et par dager før utslettet bryter ut, men dette er mer uvanlig hos barn og baby. De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn. Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent.


Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper. Datteren min på uker har blitt smittet av vannkopper fra storesøstren hennes. Det høres ut som om det er en mulighet for at barna dine kan får vannkoppene på ferie. Nei, man trenger ikke oppsøke lege dersom barna får vannkopper og ellers er i bra form.


Vannkopper baby

Zyrtec i flytende form er sikkert det letteste å få i de små men det er på resept. Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett ( vannkopper ), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Risikoen for alvorlig sykdom er størst hvis mor får utbrudd av vannkopper dager før eller timer etter fødsel. Da skal barnet behandles med immunglobulin med høyt innhold av antistoff mot vannkopper , forteller hun. Smitter også fra mor til nyfødt baby.


Det samme gjelder hvis nyfødte utsettes for smitte i inntil én uke etter. Barn med redusert immunforsvar kan imidlertid rammes i mer alvorlig grad. For friske personer er vannkopper en uskyldig sykdom, særlig hos barn er sykdommen mild og går over av seg selv.


Jenta mi var vel rundt måneder da hun fikk vannkopper - og det var bare såvidt vi merket det. Hadde det ikke vært for de rundt koppene hun fikk hadde vi neppe visst at hun hadde hatt det. Det varierer nok veldig mye fra barn til barn, men tror ikke vannkopper er det verste de kan få.


Du holder deg langt unna nyfødt baby med vannkopper i hus. Du kan jo høre med helsesøster. Verken din lille på mnd eller den nyfødte er beskyttet mot vannkopper. Nyfødt med vannkopper kan faktisk få dødelig utgang. Din kommer til å få vannkopper og du vil oppleve å få en syk baby.


Vannkopper baby

Den ene er primær varicella, på norsk vannkopper , med karakteristiske papulovesikler med en sone av erytem rundt. Varicella zoster-infeksjon gir to relaterte sykdommer. Etter førstegangs smitte slår viruset seg ned i nervegangliene, og kan senere reaktiveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg