mandag 19. januar 2015

Alkohol påvirkning

Alkohol finnes også i alle cellene. Derfor er alkoholen å finne i hver eneste av kroppens celler kort tid etter at den er drukket. Du kjenner påvirkning av alkoholen først når den er tatt opp i blodet og transportert rundt i kroppen.


For gravide finnes det ingen sikre nedre grenser for alkoholbruk, selv små mengder alkohol kan skade fosteret. Siden det ikke finnes noen motgift mot alkohol , er eneste medisin som regel å vente på at leveren kan gjøre jobben sin. Fra du tar det første glasset, begynner leveren å jobbe med å bryte ned alkoholen.

En av leverens mange oppgaver å bryte ned skadelige stoffer, og den har relativt god kapasitet. Mengden alkohol i kroppen kan måles som promille i blodet – promille tilsvarer ca. Les også: Drikkevett – last ned app. Nesten alle som misbruker alkohol , får fettlever, men bare en liten del utvikler leverbetennelse, og enda færre får skrumplever.


Som mål på bruk av alkohol benyttes alkoholenheter. Hold oversikt over toalettene. Følge med på om flere går på do sammen.


Fysisk utforming av toalettene: inngang synlig for ansatte, stor åpning under dører til avlukker, fjerne glatte.

Hos gravide kvinner fører det i tillegg til føtalt alkoholsyndrom. Den langsiktige effekten av alkohol varierer fra mulige helsemessige. Hvis du lar være å drikke alkohol allerede når du planlegger å bli gravi gir du barnet gode vekst- og utviklingsmuligheter helt fra starten av.


Det finnes ingen sikker nedre grense eller et trygt tidspunkt for alkohol i graviditeten. Overdrevent inntak av alkohol er en dårlig vane som raskt kan føre til nyreskader. Vær på vakt når du drikker alkohol og unngå overdreven drikking.


Hvordan kan du unngå dette? Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt alkohol av og til. Norske myndigheter baserer likevel sine anbefalinger på et føre-var-prinsipp, fordi vi ikke vet hvor lite som skal til før barn tar skade av alkohol. Psykologisk påvirkning.


Selv om det skjer mye fysisk i kroppen, mener Lossius at den psykologiske påvirkningen til alkoholer en minst like viktig som fysiske forandringen når det gjelder hvordan du føler deg etter noen drinker. Etanol er den mest kjente av alkoholene. Forskrift om faste grenser for påvirkning av andre berusende eller bedøvende middel enn alkohol m. Konsentrasjonen av alkohol i blodet (promille) øker raskt, spesielt hvis du ikke har spist på en stund og magesekken er tom. Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!


Så gjorde de det samme eksperimentet i en annen, tilsvarende gruppe mennesker.

Forskjellen var at disse hadde drukket lite eller ingen alkohol i den samme tiårsperioden. Når mor drikker alkohol , vil alkoholkonsentrasjonen i morsmelk tilsvare den man finner i morens blo men barnets promille vil bli lavere, fordi melken først drikkes og deretter fortynnes videre i barnets kropp. Det er uvisst hvor grensen går for skadelig påvirkning av barnet.


Ammende kvinner bør derfor være forsiktige med inntak av alkohol. Men ifølge en ny doktoravhandling ved Universitetet i Bergen, kan man gjøre mye for festhumøret bare ved å ha de rette. Promillekjøring, bilkjøring eller føring av annen motorvogn under påvirkning av alkohol , det vil si med høyere konsentrasjon av alkohol i blodet enn det som er tillatt. Lovens grense er i Norge promille.


Betegnelsen brukes av og til upresist om kjøring under påvirkning av andre rusmidler og medikamenter. Mange av de som pågripes er gjengangere, særlig gjelder det de som er påvirket av andre rusmidler enn alkohol. Vidste du, at… Nogle mennesker har en arvelig enzymdefekt, der gør, at de ikke kan omsætte alkohol hurtigt nok, når de drikker alkohol.


Der er to gode grunde til at du tisser mere, når du drikker alkohol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg