mandag 26. januar 2015

Baby gråter seg i søvn

Finn laveste nettpris her. Studie: Greit å la babyen gråte seg i søvn. Det kan være vanskelig å sitte i naborommet og høre at den lille gråter fordi han eller hun ikke vil sove. Mange mødre spør seg selv hvorfor deres babyer gråter i søvne. Våre barns hvile er ofte en grunn til bekymring fordi det påvirker deres humør og oppførsel.


Og hver mor vet at mengden søvn barna våre får, har stor innvirkning på vårt eget velvære også. Her kan vi vel slappe av i flere retninger eller? Far er INNE sammen med barnet når det gråter - mange foreldre har slike kvelder hver eneste dag - og den gråtemetoden som ikke anbefales sier at barnet skal være alene og grine seg i søvn (eller noe anna rart).


Det betyr ikke at hver gang en baby gråter , vil hun produsere for mye kortisol som skader hjernen, understreker Leach. Alle babyer gråter , noen mer enn andre. Det er ikke gråten i seg selv som er farlig for babyer, men gråt som ikke gir noen respons, forklarer hun.


Men mannen min mener at hun ikke kan venne seg til å bare sove i vogn og insisterer derfor på at hun skal sove i sengen sin på dagen, noe som ender med gråting i opptil en time og ofte ender det med at hun ikke sovner uansett. Han er med henne på rommet og prøver å roe henne ne så hun er ikke alene og gråter slik at det er sagt. De første tre månedene i et barns liv er altså det meste normalt når det gjelder søvn – hvis barnet er friskt. Hvis man har mistanke om at noe feiler barnet bør man kontakte lege. Hvis et spedbarn bare gråter og gråter kan det være et tegn på at noe er galt.


Min lille pode har desverre lært seg at man ikke kan sovne uten at vi går han i søvn. Når syns dere at jeg skal begynne å la han gråte til han sovner? Han er snart 3mnd og personlig syns jeg det er litt tidlig å la han ligge å gråte. Et spedbarn som gråter og er urolig, gjør det ikke for å holde deg våken eller for å oppnå noe annet enn det hun trenger for å være trygg, vokse og utvikle seg.


Det har heller ingen positiv effekt på et så lite barn og forsøke å lære barnet å slutte å gråte. Har litt vansker med å få min mnd baby til å sovne. Får han ikke i søvn uten stimuli. Search For The Baby.


Babyer som gråter før sengetid eller når de føler seg veldig trøtt, er ganske vanlig. Det kan være foruroligende for mange foreldre, men det er egentlig ingenting å være bekymret for. Søvnmønsteret til en baby er forskjellig fra en voksenes. Spesialsykepleier og helsesøster Karin Naphaug, bedre kjent som Sove-Karin, mener at mange norske barn legger seg for sent og ikke får nok søvn av den grunn.


I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte. Ikke farlig eller vondt for babyen, og det. Baby mnd gråter seg i søvn , er dette ok. Baby mnd gråter og hyler i søvne – Søvnakutten – Foreldrepraten. Jeg har en datter på mnd som de siste par ukene har begynt å gråte ( ganske hysterisk gråt til tider) i søvne.


Noen ganger kan en hånd eller fot kile seg fast mellom sprinklene i senga, babyen kan sparke seg opp i et hjørne, eller snu seg til mage uten å klare å snu seg tilbake. Babyen er helt avhengig av din hjelp til å få ordnet opp i situasjonen, og tilkaller deg ved hjelp av gråt. Kan det være kolikk?


Dersom barnet gråter så mye og sterkt at det endrer farge, kan dette oppleves skremmende. Dette kommer av at barnet normalt puster ganske hurtig. Når det gråter sammenhengende vil barnet ikke få like mye oksygen i blodet, og dermed bli forbigående rødt og blått. Ta kontakt med lege hvis dette ikke går over så snart barnet roer seg. Spiser godt, måltider med fast føde om dagen samt morsmelkerstatning.


Problemet er at hun er så urolig om natten. Det begynte ved 4mnd alder med at hun gråt litt i søvne og lagde diverse lyder. Vi gjorde ingenting med det, for hun sov vidre. Men etterhvert så har det tatt seg opp kraftig.


Hun gråter veldig mye og er ganske hysterisk. Jeg tror også at babyer gråter fordi det er noe, ikke bare fordi de har lyst og da må man som foreldre finne ut av hva dette kan være. Mulighetene er mange og det er ikke alltid like lett å finne ut av det, men man må rett og slett bare forsøke seg frem.


Vi har en åring og mnd baby. Begge legger seg kl 1 og sovner greit da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg