torsdag 8. januar 2015

Hvordan sjekke seg for klamydia

Søk Sjekke For Klamydia. Du kan be om test for seksuelt overførbare infeksjoner hos alle fastlegekontorer, helsestasjoner for ungdom eller studenthelsetjenester. Klamydia er en vanlig seksuelt overførbar infeksjon og er mest utbredt hos unge under år. Derfor er en test nødvendig for å vise om du har infeksjonen eller ikke.


Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen. Vi fikk hjelp av medisinstudentene, og tok vel 1tester i løpet av den dagen.


Hvordan smitter klamydia ? Klamydia smitter ved slimhinnekontakt, ved vaginal eller analt samleie. Indirekte smitte gjennom sexleketøy og fingre er også mulig. Den enkleste måten å beskytte seg mot klamydia er å alltid bruke kondom ved samleie. Barn kan også smittes ved fødsel. Er man smitttet så må man ta det på alvor og behandle seg.


Ofte vil man kunne ha klamydia uten å vite det, da symptomer kan utebli. Dersom du får symptomer, vil det normalt gi svie ved vannlating, kløe og utflod. Er du i tvil om du kan ha klamydia , er det lurt å teste seg , da det kan føre til infertilitet og gi langvarige komplikasjoner dersom det ikke behandles. Jeg tror ikke at du kan ha blitt smittet av kjæresten din siden du er hans første seksualpartner.


Klamydia kan du sjekke på helsestasjon for ungdom eller hos legen din. Kun dersom noen av dere roter med andre så skal dere sjekke dere, men dersom dere kun har sex sammen så er det ikke nødvendig så lenge begge er testet fra før av for klamydia. Jeg testet meg for en uke siden for alle kjønnsykdommer.


Betryggende og fornuftig, og jeg føler meg ny igjen Har ikke hatt sex siden. Du blir ikke oppgitt som mulig smittekilde. Slike opplysninger om deg er taushetsbelagt helseinformasjon.


Personer under år anbefales å teste seg for klamydia etter hvert partnerskifte. Du kan også selv oppfordre din(e) partner(e) til å la seg undersøke. Finn Sjekke For Klamydia. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Klamydia oppdages hyppigere hos jenter fordi de tester seg oftere, forteller professoren til Klikk Helse. Smittet uten å vite om det. Skjeldestad leder en omfattende studie som er et samarbeid mellom UIT, Universitetet Nord-Norge, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og St.


Klamydia er ofte helt symptomfritt men kan i verste fall føre til sterilitet dersom man ikke får behandling. Behandling av klamydia er enkelt og man vil bli helt kvitt infeksjonen av en runde antibiotika. Det er derfor viktig å teste seg for klamydia. Hjemmetest fungerer godt for å teste og behandle klamydia , gonore og mykoplasma-infeksjon uten å dra til legen. Kvinner som har fått behandling for klamydia , bør testes igjen etter måneder.


Hvis du er usikker på om du har klamydia , fordi en tidligere sexpartner eller eksisterende partner har klamydia , eller du bare vil sjekke deg selv, kan du kjøpe en test for klamydia her. SVAR: Hei, og takk for at du skriver til ung. Nei, man kan ikke gå på kur mot Klamydia uten å sjekke seg. Man får heller ikke tak i medisinene uten å dra til lege. Det har seg sånn at jeg har tenkt å sjekke meg for kjønnsykdommer for aller første gang.


Tror ikke jeg har noe, men er greit å være på den sikre siden. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gå fram. Ringer jeg bare fastlegen og sier rett ut at jeg vil.


Sårene tilheles, men etter noen uker danner det seg først hovne lymfeknuter i lyske eller anorektalt, og deretter abscesser og fistler. Ved LGV anorektalt kan pasienten oppleve smerter, kløe og blodig utflod fra anus. Noen laboratorier har som rutine å sjekke alle positive klamydiaprøver fra anus for LGV. Både diagnostisering og behandling av klamydia er enkel og gratis.


Det anbefales at alle som har symptomer, og alle som er under år som enten har ny sexpartner, blitt gravide eller gjennomgått abort, sjekker seg for klamydia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg