torsdag 22. januar 2015

Spesialisthelsetjenesten

Private virksomheter i spesialisthelsetjenesten plikter å bevare sitt pasientjournalarkiv og avlevere dette til Norsk helsearkiv etter at forskriftsmessig kassasjon er utført. Taushetsplikt er ikke til hinder for avlevering etter første og andre ledd. Vi vil gjerne vise deg en beskrivelse her, men området du ser på lar oss ikke gjøre det. Spesialisthelsetjenesten i Norge er den delen av Norges helsevesen som har ansvar for somatiske og psykiatriske sykehus, andre institusjoner samt ambulansetjenesten.


De fire regionale helseforetakene har ansvaret for å sikre befolkningen i regionen tilgang til nødvendige.

De regionale helseforetakene har ansvar for at midlene brukes i samsvar med angitte mål, rammer og prioriteringer. Inntektssystemet Systemet for fordeling av inntekter fra staten til de regionale helseforetakene kan i hovedsak deles i to. Kontaktlege i spesialisthelsetjenesten er en ordning som skal sørge for at oppfølgingen av deg som pasient blir bedre, tryggere og mer effektiv. Kontaktlege er en rett for deg som pasient og en plikt for spesialisthelsetjenesten.


Utdanning av helsepersonell i spesialisthelsetjenesten omfatter grunnutdanning, videre- og etterutdanning, turnustjeneste, spesialistutdanning og ulike typer kurs i regi av arbeidsgiveren. Pasientopplæring Ved kronisk eller langvarig sykdom er opplæring og mestring av sykdom viktig. Hvordan Lov om spesialisthelsetjenesten m.

Formål og virkeområde (§§ 1-- 1-2) Kapittel 2. Under har vi samlet de viktigste. Vi har også laget en oversikt over relevante tjenester og tilbud ved Haukeland Universitetssjukehus (HUS). Ordinær behandling innen spesialisthelsetjenesten vurderes som tilstrekkelig. Reduksjon av lidelsestrykk, etablering av håp og styrking av autonomi er alle faktorer som kan hindre at mennesker søker mot ekstremisme. Personer som har deltatt i irregulær krigføring kan ha behov for oppfølging og behandling.


Virke - Spesialisthelsetjenesten. Avtalen gjelder ansatte i den private spesialisthelsetjenesten , som helsefagarbeidere, hjelpepleiere, sykepleiere, helsesekretærer. Nordre Aasen habiliteringssenter samarbeider med Oslo Universitetssykehus, avdeling Ullevål,. Primærhelsetjeneste er helsetjenester som leveres i lokalsamfunnet i det daglige.


Riksrevisjonens har ved hjelp av helseatlas fra SKDE gransket variasjon i forbruk av spesialisthelsetjenesten. Granskningen viser at sykehusene ikke følger opp uønsket variasjon på en tilfredsstillende måte. RHABU nå har publisert en faglig retningslinje om utredning av barn og unge ved spørsmål om utviklingshemming. Retningslinjen er utarbeidet sammen med fagfolk fra Habiliteringstjenesten for barn og unge i Helse Sør-Øst.


Helse Fonna har produsert videomodelleringsfilmar som skildrer spesifikke. Henvising til rehabilitering i spesialisthelsetjenesten skal sendes elektronisk.

Henvisningsskjema er ikke nødvendig, men henvisningene skal inneholde punktene 1-i sjekkliste for henvisning. Poliklinikken har faste tilbud i Alta. I den faste staben inngår sykepleiere, radiograf, jordmor og sekretærer.


En stor del av virksomheten utføres av ambulerende spesialister fra Finnmarkssykehuset og Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Staten er videre eier av de vesentligste delene av spesialisthelsetjenesten gjennom de regionale helseforetakene og har dermed ansvar både for kvalitet og kapasitet på sykehustilbud og andre spesialiserte helsetjenester. Kvinner er for lite flinke til å si ifra, og de blir møtt annerledes enn menn, både i primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten , sier Grete Herlofson, generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening til NHI. Noe av det første prosjektgruppen gjorde, var å spørre 1pasienter, pårørende og fagfolk om hva slags informasjon de ville finne på internett.


Helseforetakenes tilbud er organisert i ulike nivåer innen psykisk helsevern. Det psykiske helsevernet for barn og unge (PHBU) har hovedvekt på polikliniske funksjoner (BUP), og for voksne ligger hovedvekten av tilbudet i de distriktspsykiatriske sentre (DPS). BUP og DPS ivaretar kontinuiteten i behandlingen i spesialisthelsetjenesten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg