tirsdag 13. januar 2015

Skuldersmerte

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Det finnes flere behandlingsalternativer som kan hjelpe mot skuldersmerte r, alt fra legemidler til fysioterapi og noen ganger operasjon. Ved akutt innsettende smerte anbefales det å kjøle ned området med en ispose.


Et vanlig eksempel er skuldersmerter ved hjerteinfarkt. Det er sykdommer i en rekke andre organer som kan gi skuldersmerter via referert smerte.

Eksempler på årsaker til skuldersmerter er: Kompresjon i subakromialrommet, for eksempel ved subakromialt smertesyndrom. Skuldersmerte r kan ha en rekke årsaker, inkludert udiagnostisert traumatisk skade. Akutte skuldersmerte r Skuldrene er spesielt utsatt for skader etter fall og løfting. Smerter om natten er vanlig ved akutte skuldersmerte r. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket.


Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. Det viktig å kjenne til symptomene ved akutte skuldersmerte r slik at man kan stoppe det før det blir kroniske smerter som ofte tar tid å behandle.

Hvis du har hatt vondt i skuldrene over en lengre periode er det viktig å besøke en kiropraktor. Helsedirektoratet planlegger nå sammen med helsetjenesten hvordan vi skal håndtere situasjonen dersom det nye coronaviruset kommer til Norge. Bli kvitt skuldersmerte og impingement med enkle men effektive øvelser. Hjelper deg få bedret funksjon i skulder, rygg og nakke.


Beskrivelse av MR bilde: Her ser du et normalt MR av skulder, i et aksialt snitt. På bildet ser vi infraspinatus muskelen, scapula, subscapularis muskelen, serratus anterior muskelen, glenoi pectoralis minor muskelen, pectoralis major muskelen, coracobrachialis muskelen, fremre labrum, det korte hodet til biceps-senen, deltoid muskelen, det lange hodet til biceps-senen, deltoid muskelen. For å lindre skuldersmerte , kan du bruke medisiner som tas via munnen eller påføres direkte på skulderen, og som du kan få på apoteket. Det kan også være at varme eller kalde omslag vil hjelpe med å redusere smerten.


For å minske skuldersmerte og bedre funksjonen er det ofte øvelser som må til. Men nødvendigvis så bør man ikke bli sterkere eller få enda større bevegelse for å bli bedre av skuldersmerter. Generelt om Skulder Smerter i skulderen er svært vanlig og kan ha flere forskjellige årsaker som din kiropraktor kan undersøke, diagnostisere og behandle. Skulderleddet (articulatio humeri) er et kuleledd mellom den grunne leddpannen på skulderbladet og overarmsbenets leddhode. Leddkapselen er svært vid og tillater forholdsvis store bevegelsesutslag i skulderleddet, men muligheten for å få skulderen av ledd (skulderleddsluksasjon) er samtidig til stede.


Akutt betennelse i en eller flere av skulderens slimposer, bursaer, medfører i løpet av timer til få dager betydelige smerter i skulderen. Riktig behandling kan forkorte sykdomsforløpet betydelig. Det finnes mange årsaker, men likevel ser man at smerte i skulderen ofte oppstår som følge av endret funksjon i ett eller flere av skulderleddene og omkringliggende støttemuskulatur.


Diagnosen subakromiale smerter er en samlebetegnelse for skuldersmerte som kan knyttes til ulike strukturer som rotatormansjetten, bicepssenens lange hode, øvre leddleppe, ligamentum coracoacromiale og bursa subacromialis-subdeltoidea ().

De siste ukene har jeg hatt vondt i venstre skulder etter hver armtrening jeg har hatt. Det er en skarp smerte når jeg løfter armen ut fra siden, og akkurat som om den knitrer når jeg beveger den til siden. Nogle af disse er forbipasserende og er væk igen i løbet af et par uger.


Med skuldersmerte r menes smerter udgående fra strukturer i og omkring selve skulderleddet (glenohumeralleddet) eller acromioclavicularleddet (AC-leddet). Obs – kan skyldes diafragmairritasjon på samme side (luft, blo inflammasjon). Vurder pankreatitt, abdominalt aortaaneurisme. Forutgående hendelser.


Måltid kan utløse gallesteinsanfall og pankreatitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg