tirsdag 6. januar 2015

Kaster opp blod

Hvis dette var en engangshendelse og du ellers ikke har plager ville jeg nok ikke gjort noe mer utredning, men hvis du har blod i avføringen, er i dårlig form, kaster eller spytter opp blod eller har magesmerter eller svelgvansker må du utredes med gastroskopi (at man kikker ned i magesekken med slangekikkert). Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene. Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft. Hvorfor kaster man opp blod ? Det er mange årsaker til blodig oppkast.


Blodig oppkast, hematemese, er et symptom på blødning i den øvre delen av fordøyelseskanalen.

Dette kan komme fra munnen, svelget, spiserøret, magesekken eller tolvfingertarmen. Bakre neseblødning kan også føre til blodig oppkast. Små blodstriper i det som kastes opp er ofte uskyldig og kommer av små rifter som oppstår når man. Hos små eller unge hunder kan dette raskt føre til alvorlig dehydrering, mens store hunder klarer seg generelt bedre.


Det kan vær mange grunner til at hunder kaster opp. Prøv å finn ut om han har spist noe som han ikke tåler Er den frisk eller, begynn med å faste hunden i seks timer så magen får hvile litt, men sørg for at han drikke vann. Så kan du gi litt skånekost med kokt ris, og kokt kylling eller fisk i noen dager. Oppkast er en kraftig utstøtning av mageinnholdet gjennom munnen.


Det må ikke forveksles med en mer passiv oppstøtning hvor mat bringes opp fra øsofagus på en mer passiv måte.

Her er foreligger det ikke brekninger. Katter som kaster opp viser vanligvis tegn på kvalme, inkludert sikling, slikking av munnen og mye svelging før de kaster opp. Det finnes mange ulike årsaker til blodig oppkast. Mye kan behandles, men første prioritering er å se til at blødningen stanses før behandlingen kan fortsette og sørge for at man ikke lenger kaster opp blod. Kaster du opp blod , er det viktig at du kommer deg til nærmeste akuttmottak, eller ringer etter ambulanse.


Sorry detaljer altså, men i dag kastet jeg opp blod. Og det kommer ikke fra munnen eller tannkjøtt. Så det må komme neden fra. Men er det noe man bør plage legen med. Jeg tenker kanskje at jeg kaster opp vel mye syre, så jeg har begynt å blø oppover spiserøret ett sted.


Like før du kaster opp får du en kraftig tarmbevegelse i tynntarm som går feil vei, og tømmer tarminnholdet over i magesekken. Det forklarer hvorfor oppkast ofte er gallefarget, og hvorfor du kan forsette å kaste opp i lang tid selv om magesekken tømmes ved hver brekning. Alkohol kan forverre eller forårsake en sår slimhinne i magesekken, og spesielt hvis man tar enkelte medisiner i tillegg.


Oppkast av blod er en medisinsk nødsituasjon og må behandles raskt for å unngå ytterligere komplikasjoner som sjokk eller hjertestans. Hvis du kaster opp maten din og går ned i vekt. Har ei 9mnd gammel irsk setter tispe.


Har hatt dårlig matlyst og nesten ikke spist på ca uke. Det siste døgnet begynt og bryte seg veldig og kaster opp litt slim med blod. Dersom fremmedlegeme ikke kommer opp fra magesekken ved oppkast kan det i blant tas opp ved hjelp av et fiberendoskop.

Vanlige fremmedlegemer hos hund er strømper, klær, beinbiter og små leker. Ved ekte brekninger kaster hunden opp innhold fra magesekken. Dersom hunden har kastet opp i mer enn uke, snakker man om kronisk gastritt.


De vanligste årsakene til brekninger er akutt eller kronisk betennelse i magesekken (gastritt). Hun kaster av og til opp hårballer. Nå var det ganske lenge siden sist hun kastet opp , ca.


Det var mat, mye veske litt gulaktig, så nesten ut som olivenolje. Jeg har ingen medisinsk utdannelse, men etter å ha lest litt er jeg villig til å si at det ikke er altfor farlig. Jeg mener å ha lest at når du drikker for mye alkohol og kaster opp , hender det at mye trykk bygges opp i brekkningen, og mindre blodårer i magen kan sprekke, og dermed vise seg som blod i oppkastet. Vi har en år gammel ukastrert hannkatt som plutselig er slapp og har begynt og kaste opp blod. Noen som vet hva dette kan skyldes?


Vi har nettoppp oppdaget dette og katten skal til dyrlegen imorgen Katten skal kastreres denne mnd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg