onsdag 7. januar 2015

Vondt i bekkenet gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det å ha vondt i bekkenet kan ofte linkes til svangerskap eller feilbelastning over lengre tid.


Jeg er uker gravid med mitt første barn, og de siste fire ukene jeg hatt vondt i bekkenet når jeg går og snur meg i sengen. Av og til kjenner jeg det foran i lyskene, men jeg kjenner det mest midt bak.

Når du kommer til oss med smerter i underlivet eller symfysen vil vi snakke med deg og undersøke deg grundig før vi begynner å behandle deg. Kanskje årsaken til at du har vondt er at bekkenet ditt ikke beveger seg så bra som det burde. To er bak i bekkenet og ett er foran ved symfysen (skambeinet). I Den norske mor og barn-undersøkelsen rapporterte rundt annenhver gravid smerter over minst ett av leddene, mens prosent hadde smerter over alle tre ledd. Hos noen gravide kan økt bevegelighet mellom bekkenleddene utløse smerter som er særlig fremtredende ved belastning.


Bekkenløsning gir oftest smerter på forsiden av bekkenet , og kan stråle ut til lysken, seteregion eller ned i ben. I sitt doktorgradsarbeid har Robinson fulgt 3gravide kvinner gjennom svangerskapet og barseltiden. Det var stor variasjon i funksjonsevnen ved alle tidspunkter, også hos kvinner uten smerter.


Har du vondt i ryggen eller bekkenløsning?

Mange gravide kvinner kan oppleve smerter i korsrygg og bekken under svangerskapet. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å føle deg bedre. Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravid , og etter fødselen. De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen.


Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Smerter i nedre del av magen. En såkalt skumrulle eller foamroller kan også gi god symptomatisk lindring ved muskuloskeletale årsaker til vondt i bekkenet. Klikk på linken for å lære mer om hvordan en skumrulle fungerer – kort fortalt så hjelper den deg med å løse opp i stram muskulatur og å bedre blodsirkulasjonen i det involverte området. Bekkenet får mer ro til å heles når du slipper å gå ut og inn av sengen mange ganger den første tiden.


Ta gode hvilepauser. Legg inn noen gode hvilepauser i løpet av dagen. Mageleie er fint fordi det stimulerer livmoren til å trekke seg sammen og gir bekkenet god avlastning. Legg en eller to puter under magen for å avlaste byste og rygg. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Det er fremdeles uklart hvorfor noen gravide får smerter i bekkenet mens andre slipper unna. Les også om fosterets utvikling uke for uke. Omtrent en av fire gravide er betydelig plaget av bekkenleddsmerter.


Men i studier som er gjort, rapporterer over prosent av alle gravide at de har smerter i ett eller flere ledd i bekkenet. Alle gravide kvinner får bekkenløsning og det i seg selv er ikke vondt , sier kiropraktor og grunnlegger av kiropraktorklinikken Bekken og Barn i Oslo, Elisabeth Aas-Jakobsen.

Klinikken har spesialisert seg på gravide og barn, og behandler mange gravide kvinner med smerter i bekkenet. Gravide er spesielt utsatt for låsninger i bekkenet som følge av de enorme forandringer som skjer med kroppen og den økte belastningen. Andre årsaker til nedsatt funksjon i bekkenet kan være stress, overvekt, plutselige overbelastninger, gjentatt feilbelastning over tid og inaktivitet. Fordi bekkenløsning skjer naturlig hos alle gravide vil fagpersoner gå bort fra å kalle diagnosen ”bekkenløsning” og heller referere til ”bekkenplager hos gravide ”, hvis bekkenløsning medfører smerte. Symptomene blir ofte mer fremtredende ved belastning, og smertene kjennes oftest på forsiden av bekkenet , lyske, sete eller ned i. Det ha vondt i bekkenet kan ofte linkes til svangerskap eller feilbelastning over lengre tid.


To av tre gravide har nemlig smerter i bekkenet i ukene fr nedkomsten. Vondt i bekkenet er en plage som rammer. Kroniske bekkensmerter Kroniske bekkensmerter er i denne forbindelse definert som smerter som kjennes dypt i bekkenet og oppfattes som om de kommer fra genitalia. Det er nr man aldri har opplevd det, men det er vondt ikke bli forsttt, sier hun.


Graviditet og fdsel er en ekstrem endring og pkjenning for kroppen, s det er logisk at. Velser for bekkensmerter - Kiropraktorgruppen Her har du eksempler p noen som kan hjelpe deg mot smerter i bekkenet. Bekkenlsning hos person som ikke er gravid - Kropp og helse.


De fleste tilfeller av bekkenløsninger eller låsninger kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. Gjr vondt g nr det er slik, vil helst bare sitte i sofaen, utstrakt i. Det er vanlig at man ikke finner noen god stilling, at man har vondt i bekkenet og hoftene og at man plages av leggkramper nr man er gravid. Ikke ignorer vondt i ryggen. Du har vondt i ryggen, og uansett hvor mange smertestillende du tar, har det ingen effekt. Hvis ikke, burde du oppsøke medisinsk hjelp.


Det kan være snakk om virvler i ryggen som gir press på nervene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg