torsdag 29. januar 2015

Stoffskifte lavt symptomer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt. Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager.


Stoffskifte lavt symptomer

Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd.


Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene. Det er viktig å være oppmerksom på symptomer hos barn – for eksempel om man ser dårlig vekst i ung alder eller rask vektoppgang, dårlig konsentrasjon og læreevne.


Stoffskifte lavt symptomer

Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen. Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte (hypotyreose). En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose ( lavt stoffskifte ) livslang behandling. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. De som har lavt stoffskifte har også lav forbrenning, men de har i tillegg andre symptom som ikke er forårsaket av det lave kaloriforbruket. Opptil 2- av befolkingen i Norge har hypotyreose, og hos kvinner over er det opptil som lider av det. Kvinner over er altså spesielt utsatt for å utvikle hypotyreose, men mennesker i alle aldre og av begge kjønn kan utvikle dette problemet.


Stoffskifte lavt symptomer

Høyt stoffskifte gir andre symptomer. Dette hormonet heter thyroxin. Den kan gi en rekke symptomer. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen. Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge.


Tidlige Tegn på Lavt Stoffskifte (Hypotyreose) Hypotyreose ( lavt stoffskifte ) kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase. Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har den. Ved lavt stoffskifte går alt tregt, ved høyt stoffskifte går ting for fort, sier lege ved Balderklinikken, Lars Omdal til KK.


Stoffskifte lavt symptomer

Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Les om Lavt stoffskifte. Typiske symptomer er tretthet, vektøkning og depresjon. For lavt stoffskifte Hva er for lavt stoffskifte ? Blant hans pasienter er det mange med en stoffskiftesykdom.


Graviditet: Det er av avgjørende betydning for fosteret at morens stoffskifte er normalt under hele graviditeten. Hypotyreose, eller lavt stoffskifte , kommer ifølge Stoffskifteforbundet nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen, og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. Mangel på tyroksin gir mangeartede symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg