tirsdag 27. januar 2015

Hjelp mot forstoppelse

Treg mage og forstoppelse er et problem som mange har til tider. Dette er et kjerringråd som skal være til god hjelp. Les mer om forstoppelse. Forstoppelse kan være så ille at man får veldig vondt imagen. Det er da det er greit at det finnes hjelp og kjerringråd mot problemet med.


Men rådene som hjelper ved akutt diaré, hjelper ikke alltid ved forstoppelse eller treg mage.

LavFODMAP-dietten brukes mest til behandling av diaré og luftproblematikk. Den har vist å virke på forstoppelse også, men dessverre ikke så godt, sier Hausken. LES OGSÅ: Dette mener norske forskere om lavFODMAP. De vanligste er for lite væske og fiber i maten, mye stillesitting, stress og lite fysisk aktivitet. Dårlige avføringsvaner, for eksempel at man stadig utsetter toalettbesøk, kan også bidra til forstoppelse.


Derfor vil jeg i dag dele mine beste tips for å unngå nettopp forstoppelse. Drikk rikelig med væske. Dehydrering bidrar til forstoppelse så pass på å få i deg rikelig med væske gjennom dagen.

Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. Vanlige årsaker til forstoppelse er arvelige forhol for lite fiber i kostholdet, at du drikker for lite væske eller at du mosjonerer for lite. Et godt kjerringråd mot forstoppelse er å spise et par kiwier daglig, og du blir bedre i magen. Hvorfor bruke avføringsmedisin når man kan bruke kjerringråd om å spise litt frukt for å få løsning på problem med forstoppelse ? Det å ha forstoppelse gjør skikkelig vondt, og det er viktig å ta kroppens signaler på alvor.


Hard mage kan nemlig ha en rekke årsaker, og noen av dem er alvorlige. De vanligste grunnene til forstoppelse er et fiberfattig kosthol lite mosjon og aktivitet samt uregelmessige avføringsvaner. Fordøyelsesproblemer er naturlig når du har et usunt kosthold.


Mangel på mosjon, en stillesittende livsstil, fett og raffinert mel, samt mangel på fuktighet kan også føre til forstoppelse. For mange vil enkle tiltak, som endring av livsstil og diett, kunne være til stor hjelp. I denne saken ser vi på tiltak mot forstoppelse , samt noen nyttige matråd. Mange vil kunne oppnå en avførende effekt mot forstoppelse ved å drikke kaffe eller spise svisker.


Apoteket har også avførende midler som kan hjelpe. Skjult forstoppelse. Hvis man har en ordinær forstoppelse , vil man merke det ved de ovennevnte symptomene.


Har du derimot en skjult forstoppelse , er det ikke sikkert du er oppmerksom på det. Man går sjeldnere på toalettet, og avføringen blir treg eller hard.

Noen opplever også følelsen av oppblåshet og magesmerter. Fiberrik kost, nok vann og fysisk aktivitet er viktige tiltak for å unngå forstoppelse. Hjelp mot forstoppelse. Hol­der du deg til de dag­li­ge minut­te­ne med fysisk akti­vi­tet som helse­myn­dig­he­te­ne anbe­fa­ler, er du et styk­ke på vei.


Microlax mini-klyster er fine om du trenger akutt hjelp. Kjekt å ha noen liggende. De er renslige å bruke, min etterpå er du ferdig. Anbefaler etter innsprøytning at du ligger på alle med rompa i været noen minutter, så renner det lengre opp i tarmen. I noen tilfeller kan sykdom være årsak til forstoppelse.


Forskjellige typer kostfiber har ulik effekt på tarmfunksjonen. Cellulose og hemicellulose fra kornvarer er de meste effektive mot forstoppelse , fordi mesteparten av disse passerer uforandret ned til tykktarmen. Refluks, og forstoppelse. Hun har aldri hatt problemer med uhell tidligere.


I forbindelse med at vi kuttet melkeprodukter fikk hun forstoppelse. Det har vedvart, og hun begynte å få uhell med lekkasje av avføring. Stort sett er det bare spor i trusa. Vi har vært hos lege og har fått b. Maltekstrakt har tradisjonelt vært mye brukt mot forstoppelse. Det foreligger lite dokumentasjon på om det faktiske hjelper, men kan forsøkes ved milde former for forstoppelse for å mykgjøre avføringen hos barn under år.


Vanlig dosering av maltekstrakt er teskje i 2ml melk ved 2-måltider per døgn. Det binder vann i tykktarmen slik at tarmbevegelsen normaliseres. Moxalole åpner døren til trygg og sikker behandling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg