mandag 19. januar 2015

Prolaps i nakken behandling

Konservativ behandling (IKKE Kirurgi) Det er ingen ting i veien for å behandle et prolaps så lenge man gjør dette på riktig måte. Som regel benytter kiropraktoren traksjonsbehandling i kombinasjon med manipulasjonsteknikker for å bedre leddfunksjonen rundt prolapset. Slitasje eller skade på mellomvirvelskive i nakken kan føre til et prolaps som trykker mot nerver som går ut fra halsryggraden. En prolaps i nakken kommer av at den ytre harde ringen av skiven sprekker.


Dette kalles skiveprolaps. Man vet ikke med sikkerhet hvorfor den enkelte får prolaps eller forkalkninger i nakken.

Det gir utstrålende smerter nedover i beinet. Ved prolaps (isjas) i ryggen gir man i starten ingen aktiv behandling , men avventer og ser hvordan tilstanden utvikler seg. Hva er et dermatom?


Og hva har det med prolaps å gjøre? Et dermatom er et område av huden som er styrt av en bestemt nerverot. Ovenfor ser du et kart over dermatomene i kroppen. Vi tar for oss de som er relevante ved et nakkeprolaps eller nerveirritasjon som stammer fra nakken.


Mange kan ha prolaps i nakken uten å være klar over det.

Det er først når nakkeprolapsen begynner å presse på nervene at flere vil føle smerter i nakken og skuldrene. I de fleste tilfeller går prolapsen i nakken tilbake etter tid og behandling. Totalt sett er det få prosent av prolapser som kommer i nakken. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Dersom prolapset presser på nervene i halsryggraden, vil du kunne få nakkesmerter som stråler mot skulderen og armen. Nedsatt muskelkraft eller nedsatt følelse i armen kan også forekomme. Behandling av prolaps i. Når vi blir eldre vil mellomvirvelskivene naturlig miste en del av væsken som beholder fleksibiliteten i nakken. En nakke prolaps kan også være et resultat av en skade på ryggraden som kan forårsake at det oppstår en liten rift i det ytterste laget på mellomvirvelskiven. Skiveutglidning i nakken behandles trygt hos kiropraktor uten bruk av kirurgi.


Prolaps i nakken oppstår som regel over tid. Første del av behandling består ofte av hvile og smertelindring. Det finnes ingen umiddelbar effektiv behandling for prolaps i ryggen og behandling fokuserer hovedsakelig på å kontrollere symptomene.


Et prolaps i ryggen kan være svært smertefullt, men symptomene vil typisk trekke seg tilbake spontant i løpet av noen uker. Et prolaps kan oppstå hvor som helst i ryggsøylen, men det er mest vanlig i nakken og korsryggen. En slik skade skjer som regel på grunn av langvarig slitasje på mellomvirvelskivene, eller ved et kraftig traume.


Skiven sprekker og kjernen i skiven buker ut. Noen får prolaps i nakken etter en bilulykke eller et annet traume.

Nakkeprolaps gir smerter i nakken og kan stråle ut i skulder og arm. Noen tilfeller oppstår av slitasje over ti dvs litt feil belastning over flere år, f. Ryggsøylen er satt sammen av bruskskiver og knokler og bruskskivene er med på å gjøre ryggsøyla myk. En prolaps oppstår når ei bruskskive blir skadet og vi får væskedalnnelse. Men det kan også oppstå i nakken. Skivemateriellet som presses ut av mellomvirvelskiven kan legge trykk på (eller skape kjemisk irritasjon av) nervetrådene på vei ned i armen – og også gi smerter mellom skulderbladene.


Mange som kommer til behandling for prolaps hos oss opplever at de blir raskere friske og er raskere tilbake i hverdagslige aktiviteter enn det som i utgangspunktet ble forespeilet dem. Du trenger ikke henvisning for å komme til oss og du kan booke time direkte. Hvor prolapsen i nakken ligger avgjør for hvordan symptombildet vil se ut. Nakken vår, eller cervical columna, er bygd opp av syv nakkevirvler.


Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg