mandag 12. januar 2015

Alkohol gravid

Det finnes ingen sikker nedre grense eller et trygt tidspunkt for alkohol i graviditeten. Det har vært en fantastisk utvikling i holdningene til alkohol og svangerskap blant Norges befolkning. Nå er det langt færre som mener det samme, sier hun. Har du drukket alkohol i svangerskapet fordi du ikke visste at du var gravid , eller fordi du ikke var kjent med farene ved alkoholbruk under graviditet, er rådene entydige: Det viktigste nå er at du slutter å bruke alkohol i resten av svangerskapet.


Hver dag du lar være å drikke alkohol , bidrar du til å gi barnet ditt en bedre start. Alt en jente som er gravid spiser og drikker deler hun med barnet i magen.

Når mor drikker alkohol , drikker også barnet alkohol Selv små mengder alkohol kan forsinke utviklingen av hjernen, nervesystemet og andre organer Gravide anbefales å unngå alkohol under svangerskapet. På Helsedirektoratet kan du lese mer om graviditet og alkohol. Når en gravid kvinne drikker alkohol får fosteret samme promille som mor. Fordi det kan være vanskelig å vite nøyaktig når en har blitt gravid , er det klokt å unngå alkohol allerede når en slutter med prevensjon.


Det er ingen sikker nedre grense for alkohol i graviditeten. Drikker du alkohol som gravid , får fosteret samme promille som deg. De anbefaler også at man avstår fra alkohol når man prøver å bli gravid , for å skåne embryoet før kvinnen selv vet hun er gravid.


Nybakte mødre anbefales totalavhold den første tiden etter fødselen, og å være forsiktige med alkohol så lenge babyen ammes.

SIDE2): - Jeg syns det er lettere å berolige kvinner som har drukket alkohol de første tre ukene av et svangerskap,. Jeg drakk meg full før jeg visste at jeg var gravid. Nyfødte barn er umodne, med minimal evne til å bryte ned selv små mengder alkohol.


Du bør unngå alkohol i de første seks ukene etter fødselen, og begrense alkoholinntaket i månedene etterpå. Dette kan påvirke barnets vekst negativt. Som gravid er det lett å bli overveldet av all informasjon.


Her har vi kortfattet samlet det du bør vite om alkohol og graviditet. Kan jeg drikke når jeg er gravid ? Om en gravid kvinne drikker blir alkoholen raskt tatt opp i blodet og fraktet til de ulike organene. Dersom man vet at man er gravid er det unødvendig å utsette barnet for fare.


Men det betyr nok ikke at sannsynligheten er høy for at noen er galt. Fostret utsätts för alkoholens skadliga ämnen om du dricker alkohol när du är gravid. Alkohol och graviditet. Ingen kan svara på hur mycket alkohol fostret klarar av utan att få bestående skador.


Därför bör du avstå helt från alkohol under graviditeten. Det kan vara svårt att sluta om du är beroende, men det finns hjälp att få. Dette skjedde ved to anledninger ( 30-årsdag og mitt eget bryllup).

Nå er jeg kjempebekymret for at det kan ha gjort skade. Jeg er veldig ansvarlig og ville aldri rørt alkohol om jeg visste at jeg var gravid ! TV har fortalt historien om år gamle Fredrik Langbakk. Han ble født med permanent hjerneskade fordi hans biologiske mor drakk alkohol mens hun var gravid. Rundt norske barn fødes hvert. Forskning fant ut at ett til to glass alkohol for menn hver dag økte sannsynligheten for at det tok mer enn ett år for paret å bli med barn.


Merk at det absolutt er mulig å bli gravid selv om dere drikker alkohol i prøveperioden. En kort film om hvorfor man ikke bør drikke alkohol mens man er gravid eller prøver å bli det. I uke (dager etter forrige mens`første dag) følte jeg pms-liknende murringer og antok at mensen var på vei. Jeg gikk derfor ut den kvelden og drakk tre halvlitere og ett glass øl. Men fremdeles er det en del som ikke har fått det med seg, og velger å servere brus i kjøkkenglass til dem som ikke vil ha alkohol.


Det betyr at bare de som drikker alkohol får de gode smakene. Sånn trenger det ikke å være. Det er umulig å gi et sikkert svar på hvor grensen går for inntak av alkohol og risiko for fosterskade.


Hvis du er gravid og har drukket alkohol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg