tirsdag 13. januar 2015

Hostedempende kjerringråd

Tørrhoste er irriterende, men som regel helt ufarlig. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste, enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten. Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom. Hoste - kjerringråd Hoste.


Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Ved tørrhoste kan det hjelpe å gi hostedempende medikamenter, men ved lungebetennelse bør dette begrenses. Gi slimløsende midler dersom barnet er plaget av seigt slim. Ved kraftige hosteanfall bør barnet tas opp av sengen slik at slimet ikke gjør det vanskelig for barnet å puste. SIDE2): Når uhellet er ute er gode råd dyre.


Derfor er det fint for oss at nettstedet Lifehacker har laget en oversikt over hvilke husholdningsartikler som faktisk kan ha en lindrende medisinsk. Seksbarnsmor, lege og forfatter Berit Nordstran har stor tro på enkelte kjerringråd , selv om hun har til gode å prøve løktrikset. Mandag skrev Sideom våre egne kjerringråd og blogger Christina Sandnes sin morsomme bloggpost om hvordan hun testet en halv løk i rommet, til sin hostende tre år gamle sønn. Fennikel og anis virker slimløsende og hostedempende. Timian virker også slimløsende og hostedempende.


Dessuten skilles virkestoffet thymol ut i lungene og har lokal bakteriedrepende effekt. Dermed får man en slimløsende, hostedempende og bakteriedrepende effekt. Tidligere publisert på Alternativ. Det er kroppens metode for å bli kvitt det som irriterer luftveiene. Så snart et fremmedlegeme kommer dit vil hosterefleksen gjøre seg gjeldende.


Alt fra spedbarn til barn og voksne, til og med en hun kan ha hoste. Men det kan oppstå tilfeller som gjør det nødvendig å oppsøke lege. Følgende informasjon har som mål å gi deg best mulig informasjon, men er ikke ment å erstatte legens råd når det er nødvendig, f. Salvie har medisinsk blitt brukt som universalmiddel i hundrevis av år. Salvien har blant annet en slimløsende, antibakteriell og hostedempende effekt.


Den skal ha en senkende effekt på blodsukkeret og har et høyt antioksidantinnhold. Forbedrer hukommelsen. Timian har en desinfiserende, antibakteriell og slimløsende effekt. Solvipect Comp inneholder i tillegg stoffer som skal hjelpe til med å få opp slim.


Vær oppmerksom på at denne typen hostedempende midler kan påvirke reaksjonsevnen, for eksempel ved bilkjøring. Efedrin NAF mikstur virker slimhinneavsvellende og utvidende på luftveiene. Brukes av og til hos små barn men effekten er usikker. Gi rikelig med drikke. Kilde: Folkehelseinstituttet.


Det kan være en fordel og heve barnesengen slik at barnet ligger litt høyere med overkroppen om natten. Honning virker hostestillende og det er faktisk påvist i senere tid at det har bedre effekt enn hostesaft. Urte-te er det beste du kan bruke ved hoste fordi du kombinerer inntaket av større mengder varm væske som, seg i seg selv virker hostedempende og slimløsende, med urter som har hostedempende og irritasjonsdempende effekt i luftveiene.


Du kan også gjerne drikke grønn eller svart te. Blumenthal, Mark: Herbal Medicine. Expanded Commision E Monographs. Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke.


Ved astma finnes effektive medisiner på resept. Disse astmamedisinene vil hjelpe mot hosten ved astma. Et kjerringråd mot fotvorter er å ta fotbad i avkok av kjerringrokk. Dette kan gjentas hver dag eller annenhver dag i 2-uker, eller til vortene har forsvunnet. Munn- og gurglevann av kjerringrokk kan brukes mot munnsår, blødende tannkjøtt og sår hals.


Noen pasienter som er plaget av hoste sover bedre om natten med hostedempende legemidler. Slimløsende legemidler skal gjøre det lettere å hoste opp slim. Du kan få kjøpt slimløsende legemidler på apoteket.


Det er imidlertid usikkert om de hjelper mot bronkitt. Endelig en rynkekrem som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg