torsdag 15. januar 2015

Taco krydder hjemmelaget

Taco krydder hjemmelaget

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Serveres med for eksempel økologiske tortillas, hjemmelaget salsa, guacamole, tomatsalsa og annet godt tilbehør som tomater, mais, salat, ost og rømme. Alle tex-mex-oppskriftene finner du samlet her. Hjemmelaget tacokrydder lager du lett.


Hvis en ser på ingrediens-lista på for eksempel Santa Maria sitt tacokrydder , så vil en fort oppdage at den enkeltingrediensen det er mest av, er sukker. Bytt ut ferdigtaco med hjemmelaget. Det blir likevel langt billigere og mer smakfullt i lengden.


Når du lager ditt eget tacokrydder er det dessuten enklere å kontrollere saltinntaket. Denne oppskriften gir nok krydder til en omgang taco. Men så begynte jeg, som nybakt matblogger, å lage tacomåltidene mer eller mindre fra bunnen av. Jeg byttet ut tacokitet med hjemmelaget tacokrydder , og i tillegg tilsatte jeg ulike grønnsaker og bønner for å få det til å smake og mette litt mer.


Som tilbehør serverte jeg hjemmelagede salsaer og sauser. Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm dro til Mexico på jakt etter den perfekte tacoen. Se Truls a la Hellstrøm på TV onsdag kl.


Taco-krydder Du kan lage ditt egen tacokrydder. Dette er et utgangspunkt som du kan justere selv etter hva du liker. Her bruker vi tørr krydder som knuses i en stor morter.


Taco krydder hjemmelaget

Har en ikke morter så bruker man en blender. Men erfaring tilsier at det har en tendens til å sette seg lukt i blenderen da, og at den fungerer best med store porsjoner. Vi er glad i tex mex-mat og lager like gjerne fajitas og chili con carne som taco. Eller drikker Margarita til. Er du forbreredt og har denne krydderblandingen i matskapet kan duften og smaken av Texas og Mexico fylle kjøkkenet på et blunk.


Det er ikke vanskelig å løfte tacomiddagen. Noen hjemmebakte lefser og kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder. Med hjemmelaget krydder smaker tacoen ekte og godt, og du har full kontroll på saltinnholdet. Jeg har også alltid bare kjøpt vanlig tacokrydder i butikken.


Taco krydder hjemmelaget

Enkelt og greit, ikke sant? Det tar deg kanskje ikke minutt engang å lage ditt eget. Prøv også hjemmelaget tomatsalsa og også grønn salsa verde (urteolje i blender). Klassisk taco med hjemmelaget salsa. Sett din personlige touch på fredagstaco'en – det er både raskt og enkelt å lage tacokrydderet selv!


Lag tacokrydderet selv! Gjør fredagstacoen litt mer spennende (og noen ørsmå knepp sunnere). Det ferdige tacokrydderet som selges i butikk, inneholder i tillegg til smaksforsterker som regel en god del salt og sukker.


Foto: Createbykris. Joda, det er veldig lettvint å raske med seg en pose tacokrydder på butikken, men det er også veldig enkelt å lage selv! HJEMMELAGET TACOKRYDDER.


Blant barna så ble ikke overraskende nok taco stemt frem som den klare vinner. Taco ser ut til og ha blitt nordmenns favorittrett. Kjempegode å fryse, de er faktisk enda lettere å rulle når de blir opptin. Sukkerbrød Dette er den første sukkerbunnoppskriften jeg har fått til, den er opprinnelig med hvetemel, men jeg bytter med GF mel.


Hvis du utvider krydderhylla litt, kan du lage din egen krydderblanding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg