torsdag 15. januar 2015

Hvordan finne fastlege

Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år.


Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Hvordan bytte fastlege ? Dersom du vil bytte fastlege , så bruker du ovenstående lenker til å finne den fastlegen du ønsker å bytte til.


Dersom fastlegen du ønsker å bytte til ikke har ledig kapasitet, så kan du sette deg på venteliste hos denne. Ventelisten åpnes ikke for hver gang fastlegen mister en pasient. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Noen som veit om en enkel måte (helst på nett) man kan finne ut hvilken fastlege man har? Etter at jeg flytta har jeg ikke fått noe brev om at jeg har noen.


I den forbindelse fikk alle innbyggere tildelt sin egen fastlege. Ikke alle derimot vet hvordan man bytter denne dersom man ikke er fornøyd eller helt enkelt skal flytte. Mange personer er svært sjeldent syke og har ikke vært hos legen på mange år. Det er faktisk en del som ikke vet hvem fastlegen dems er til tross for at fastlegeordningen nå har eksistert i ganske mange år. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg.


Bytte fastlege - Min fastlege. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen. Finne eller bytte fastlege. Postet av Webmaster.


Dersom du ønsker å bytte fastlege må du logge inn ved hjelp av bankid eller lignende. Følg disse trinnene til en vellykket søk. Er i utgangspunktet fornøyd med legen min, hun har hjulpet meg mye i årene som har gått. Men jeg har fått en auto-immun sykdom som vi ikke blir kloke på. Revmatologen vil ikke sjekke mer før jeg får nye symptomer, men jeg er så ødelagt av å ha smerter hele tiden.


De fleste fastleger i Norge er selvstendig næringsdrivende, og innholdet i denne artikkelen er i hovedsak rettet mot disse. Dersom du er ansatt i en kommune og har fastlønn er det likevel viktig å kjenne disse prinsippene, fordi kommunens inntekt er direkte avhengig av hvordan du bruker takstsystemet. Barnet mitt har feber. Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen.


Du kan sette de samme personene på venteliste. Fastleger reduserer pasientlistene på grunn av høy arbeidsmengde – kan bli vanskeligere å finne fastlege. Fastlege og bytte av fastlege - Dersom du har rett til fastlege , kan du selv finne og bytte til nsket lege p. Ofte stilte sprsml om fastlegeordningen - Troms kommune. Se hvem som er din fastlege her. G inn p, eller ring 800HELSE ( ). Lenger nede i artikkelen forklarer vi deg hvordan.


Men først: Hvis du vil vite litt før du bestemmer deg, kan du på denne åpne siden sortere på litt ulike måter. Det er vanskelig å gi noen absolutte råd når folk skal velge ny fastlege , fordi forskjellige mennesker har forskjellige ønsker om hvordan fastlegen skal være. Jeg har inntrykk av at mange snakker med venner, familie og bekjente før de velger lege, og danner seg et bilde ut fra det. Planlegger du å bytte fastlege ? Fastlegeordningen gir deg valgmuligheter, slik at du kan velge den som passer best for deg. Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser.


Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin. Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse. I tillegg kan du bytte fastlege hvis fastlegen din slutter eller reduserer pasientantallet.


Flytter du til en ny kommune og har meldt flytting til Folkeregisteret, får du brev med oversikt over hvilke fastleger som har ledig kapasitet i den nye kommunen. Les om fastlegeordningen. Søk i fastlegeregisteret. Oversikt over betaling for.


Hvordan finne fastlege

Bestill legetime, avbestill legetime, resept-fornyelse og andre henvendelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg