onsdag 28. januar 2015

Brun utflod gravid

Brun utflod gravid

Hormonforstyrrelser vil kunne gi uregelmessige blødninger som iblant kan gi brun utflod. Infeksjoner som soppinfeksjon, bakteriell vaginose og kjønnssykdommer som klamydia og gonore kan også gi brun utflod. Jeg er nå gravid for første gang og er kommet til uke 8. Det som bekymrer meg er at når jeg var på toalettet i går kveld kom det dryppende dråper fra skjeden som var brun. Når jeg tørket meg etterpå var det også en lysebrun væske på papiret. Jeg har ikke hatt noen blødning med friskt blod.


Denne brunaktige væsken kommer også i dag. I dag er jeg akkurat ferdig med uke og i går kveld kom det brun utflod. Ble naturlig nok litt bekymret, men snakket med en jordmor og en venninne som nettopp har født og ble litt beroliget.


Det fortsatte i dag morges, men det har ikke kommet noe særlig mer si. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun , grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din.


Burde jeg ringe sykehuset eller er dette normalt? Har lest det kan bety en kommende SA. Brun eller lys brun utflod er forårsaket av en liten mengde blod med separasjon kommer. Brun utflod , hva årsakene kan være fra brun utflod ? Blodfargen kan også ha noe å si.


Brunt utflod er gjerne et tegn på en gammel blødning. Det er ingen fersk, ny blødning. Hvis du opplever litt brun utflod på toalettpapiret eller i truseinnlegget, og det er stort sett ufarlig, sier jordmor.


Jeg begynte med brun utflod og bittelitt friskt blod på morningen. Holdt på en del dager. Jeg trodde jeg bare spotta siden jeg alltid gjør det før mensen kommer. Var 1prosent sikker på at det hadde gått galt, men heldigvis var alt i skjønneste orden. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Brun utflod gravid

Jordmor spurte om jeg hadde hatt blødninger i svangerskapet da jeg var på ultralyd og da jeg nevnte litt brun utflod sa hun bare Åh, det er ingenting, vi trenger mye og friskt blod før vi bekymrer oss Litt spesiell dame da, men det er tydeligvis ikke farlig med litt brun utflod i starten. Jeg hadde også det fra uke 5- det ga seg helt etter det. Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. Hos meg var det dessverre begynnelsen på en spontanabort.


Hadde brun utflod allerede i uke 5- fikk se bankende hjerte litt senere (legen sa at spottingen kunne være et tegn på MA eller begynnende spontanabort), men spottingen kom tilbake og det endte i spontanabort. Vet om flere det har gått bra for også, og håper det gjør det for deg. Gravid med nrspør eksperten: Hei! Har endelig etter laaang tids prøving fått til å bli gravide igjen.


Brun utflod gravid

Denne gangen gikk det etter å ha fått skylt opp egglederene. Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt? Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Det å ha utflod er et sunnhetstegn.


Utflod er sekret fra skjeden, og det at du har utflod betyr at alt fungerer som det skal. Skjeden er selvrensende, og utfloden er et resultat av denne prosessen, forteller sykepleier ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet Evelyn Simonnes. Om ikke dette stopper den brune utfloden, synes jeg du bør henvises til en gynekolog for en ultralyd. Gynekologen kan da undersøke slimhinnen i livmoren, og noen ganger er denne for tykk eller tynn.


Begge tilfeller kan gi småblødninger som viser seg som brun utflod. Noen ganger oppdages det også en liten utposning av slimhinnen (polypp). Er du mer enn uker gravid , og blør mer enn bare spotting (rosa på papiret eller en liten dråpe i trusa), skal du alltid ta kontakt med fødestedet. Blør du mer enn en dråpe skal blødningen sjekkes.


Testa meg dagen etter forventa mens, men hadde så hastverk at jeg bare så en blå strek. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg