tirsdag 6. januar 2015

Gravid halsbrann

Gravid halsbrann

Dermed lekker syre fra magesekken opp i spiserøret og irriterer slimhinnene. Halsbrann og sure oppstøt er vanlig blant gravide. Her får du noen råd du kan forsøke mot slike plager, og en oversikt over medisiner som er trygge å bruke ved graviditet. Når man er gravid kan man få plager og ubehag man aldri før har hatt.


For eksempel halsbrann. Når det sure mageinnholdet presses opp i halsen, får du en sviende følelse. Men du kan forebygge halsbrann. Progesteron reduserer muskeltonus, altså muskelens evne til å trekke seg sammen i lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken.


Førstehåndsanbefaling ved sure oppstøt og halsbrann hos gravide er livsstilsendringer. Disse skal ligge i bunn i behandlingen av sure oppstøt og halsbrann hos gravide. Hvis livsstilsendringer ikke gir god nok effekt, kan gravide forsøke alginat eller antacida i tillegg.


Det finnes flere typer medisiner mot halsbrann og sure oppstøt. Gravide anbefales å forsøke alginat eller syrenøytraliserende midler først. Bruk dosene som er anbefalt i pakningsvedlegget. Alginat legger seg som et lokk over mageinnholdet, og hindrer at det kommer opp i spiserøret.


Forekomsten varierer i løpet av svangerskapet fra ca. Gravide er utsatt for refluks fordi den voksende livmoren utøver press på magesekken, og dytter mageinnholdet opp i spiserøret. Les mer om graviditet og refluks, og råd som hjelper. Medisiner vil ofte lindre halsbrann. Sure oppstøt er særlig vanlig hos gravide , spesielt i siste del av svangerskapet.


Gravid halsbrann

Dette skyldes at en stadig større livmor presser mageinnholdet oppover, noe som kan forårsake sure oppstøt. Hormonsvingninger i svangerskapet øker også risikoen for sure oppstøt. Det er ikke påvist at halsbrann har noen betydning for utfallet av et. Har du mild halsbrann , vil det sannsynligvis være tilstrekkelig å ta syrenøytraliserende legemidler en gang iblant.


Har du mye plager vil du få lindring med langtidsbehandling med protonpumpehemmer. Ubehandlet kan halsbrann en sjelden gang gi sår og arrdannelse med tranghet i spiserøret. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Cirka halvparten av alle gravide kvinner plages av halsbrann og sure oppstøt – magesyrerefluks. Det skyldes igjen at magen din vokser og tar stadig mer plass, pluss at lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken blir slappere. Få jordmødrenes beste råd til hvordan du kan unngå og lindre halsbrann -plagene selv underveis i svangerskapet.


Når jeg får halsbrann spiser jeg en god neve med mandler, og da går den som regel over. Jeg var veldig plaget med halsbrann når jeg gikk med henne, og spiste da mandler. Sitron er beste tips mot halsbrann og sure oppstøt. Stikk imot alt jeg har lært men supereffektivt!


Har hatt mye problem med halsbrann i mangen år. Jobbet mye skift sein vakter med mye stress og spising av mat på okurante tide og oregelmessigt. Verst bleiv da når eg var gravid med nr:1. Brystbrann, halsbrann , et oppadstigende sviende ubehag fra epigastriet opp bak sternum, og oppstøt av surt eller bittert materiale, er hovedsymptomene på reflukssykdom hos gravide liksom hos ikke- gravide.


Denne kan nøytraliseres med å drikke noe som er basisk. Melk er et alternativ som finnes i et hvert hjem. Drikk et glass melk og plagene med halsbrann vi ganske sikkert forsvinne. Melk mot halsbrann : Foto : kjerringrad. Kan det skade barnet?


Jeg er gravid og har halsbrann. Hva skal jeg gjøre? Er det noe jeg kan gjøre som hjelper?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg