torsdag 15. januar 2015

Utslett på ryggen

Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Hva er utslett med kløe?


Bør det tas prøver av det, eller kan jeg få en resept?

Er 6 har hatt en hudsykdom i over år som heter granuloma annulare. Flekkete, ofte rødt utslett , er vanlig, og er en hyppig årsak til legekontakt. Har hatt brystkreft og tatt cellegift. Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi.


Elveblest er en akutt hudreaksjon som ligner den reaksjonen man får av brennesler: man får sterkt kløende områder, ofte med blæredannelse. Barnesykdommene har utslett som følger med feber. Mange av dem er i dag svært sjeldne, fordi barn blir vaksinert mot dem. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva.


Mongolflekk (Asiaflekk): Medfødt, blågrå flekk lokalisert til nedre del av ryggen.

Listen over mulige årsaker er lang, fra hudinfeksjoner til eksem og dårlig blodsirkulasjon. Akne og utslett på ryggen kan ikke vises alene - det må være visse grunner for dette, hvis natur varierer fra spiseforstyrrelser til utviklingen av en rekke patologier. Det kan være allergiske reaksjoner, og infeksjoner, og mye mer. Hudlidelser og utslett kan dermed føre til større problemer. Huden sladrer om sykdommer.


Har du for eksempel lidelser i fordøyelsessystemet, leveren eller hormonforstyrrelser, kan dette føre til hudforandringer. Pityriasis rosea er en hudsykdom som hovedsakelig forekommer på overkroppen i form av utslett. Den er ikke smittsom og. Kviser på ryggen er.


Datteren min har fått utslett på ryggen som ser ut til å spre seg litt. Tror hun har hatt dette en uke nå. Et annet kjennetegn er utslett som ser ut som små innsektstikk eller småsår.


Dersom du klør på utslettet, kan du få skorpebelagte sår. Du kan klø over hele kroppen, men voksne får som oftest bare utslett på noen få steder. Barn får oftere utslett over større deler av kroppen. Kløen er verst om natten.


Har barnet ditt fått utslett ? Her er tipsene du trenger. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.

Sykdommen gir sterkt kløende, nesten brennende utslett. Behandlingen er glutenfri diett. Dietten må være meget konsekvent for at utslettet skal forsvinne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg