fredag 23. januar 2015

Oppblåst og vond mage

I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Det kjennes ut som om jeg har vært i slåsskamp og forventer nesten å se blåmerker hver gang jeg drar opp skjorta.


Magen ser hoven ut også, navlen er litt t. Oppblåst mage - kjerringråd. Jeg trener dager i uka.

Så øker det på utover dagen. Synes det er sjelden jeg ikke har oppblåst mage , og synes det er vanskelig å se sammenheng med spesielle matvarer. Anja Gravdal Hender det at du føler deg oppblåst , opplever luft eller smerter i magen, har sure oppstøt eller rett og slett bare har en uggen følelse etter å ha spist?


Prøvde å få hjelp av lege. Etter lang tid gikk det pluteslig over uten at jeg fikk svar på hva det var, men nå, for to uker siden har det plutselig kommet tilbake, og er der hver dag. Du forteller at du har hatt oppblåst , hard og øm mage siste måned.


Disse symptomene dine kan ha mange årsaker, og jeg nevner de vanligste her. Plagene dine kan godt skyldes en forstoppelse i tarmen.

Symptomene på dette er at man føler seg oppblåst og oppfylt, og at det strammer og gjør vondt i magen. Masse vann og kostfiber (for eksempel fra havregrøt, rugbrød og fiberrike bær, frukt og grønnsaker) er bra mot oppblåst mage. Mat som hjelper mot oppblåst mage Med mindre du har erfart at en bestemt fiberrik matvare gir deg problemer, så er det beste du kan gjøre å spise variert, fiberrik mat, fra belgfrukter, korn, frukt og grønnsaker.


De fleste har mage - tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage , diaré eller halsbrann. Her finner du informasjon om plagene og gode råd som hjelper. Unngå oppblåst og vond mage i julen! Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser.


Juleukene kan være belastende for mange som sliter med oppblåsthet og vondt i magen. Du lurer kanskje på hvordan du kan unngå slike plager på grunn av mye tung mat. Tarmkreft er den vanligste kreftformen i Norge, og har hatt en rask økning de siste årene. Mange uroer seg for nettopp dette om de har oppblåst mage over lengre tid. Magesmerter og følelse av å være oppblåst kan oppstå dersom en svulst blokkerer tarmpassasjen slik at avføring og luft får problemer med å passere.


Får du oppblåst og vond mage etter at du har spist mat med mye fiber? Effekt oppnås umiddelbart. Nogasin GO virker forebyggende d. Julemat inneholder nemlig mye natrium, og julegodter inneholder mye karbohydrater. Begge deler binner vann i kroppen og gjør at vi føler oss oppblåst og til tider litt uvel.


Kalium regulerer natrium nivåene i kroppen og hjelper til med å skylle ut overflødig vann.

Kalium finner du blant annet i sitrus, bananer og nøtter. Heldigvis ingen blødninger. Så er magen ekstremt oppblåst ! Har så vondt i magen.


Resten skyldes bakterier i tarmen som bidrar til å fordøye maten og som produserer gass som et biprodukt. De første rådene handler derfor om hvordan du kan redusere sjansen for å svelge mye luft: Ikke røyk. Sitt ned når du spiser, og ta det rolig.


Ikke spis fort, og ikke snakk mens du spiser. Tygg hver bit godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg