tirsdag 13. januar 2015

Blodsukker verdier

Hva er normale verdier for blodsukker ? For mer informasjon se Diagnose diabetes. Det har vist seg at en lavere blodsukkerverdi til sengetid medfører en vesentlig risiko for at man får lavt blodsukker (hypoglykemi)) senere på natten. Dette kan være farlig fordi mange pasienter ikke kjenner lavt blodsukker om natten, men sover igjennom.


For at forstå hvad diabetes er, og hvad sygdommen gør ved din krop, skal du vide, hvad blodsukker og insulin er. Kontrol af dit blodsukker.

Målet for din behandling af diabetes er at holde dit blodsukker så tæt på det normale som muligt. Blodsukkermåling gir bedre innsikt i din diabetes. Ved å lære deg egenmåling av blodsukker kan du få bedre innsikt i egen sykdom, få hjelp til bedre regulering og dermed redusere risikoen for komplikasjoner. Når blodsukkernivået synker, føler man sult.


PH-verdien i magesekken. Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse. Kilde: behandlingsmål type og behandlingsmål type Hos eldre må behandlingsmålene vurderes i relasjon til forventet levealder og livskvalitet. Høyt blodsukker oppstår dersom det er for lite insulin i kroppen.


Et svært høyt blodsukker kan i løpet av kort tid (timer eller dager) ubehandlet forårsake en akutt livstruende tilstand.

Dersom du har litt for høyt blodsukker over lengre ti øker risikoen for komplikasjoner på lang sikt. Insulin spiller en viktig rolle i regulering av blodsukker. Dette hormonet produseres i bukspyttkjertelen.


Insulin gjør at celler tar opp glukose fra blodet, og sørger for at det lagres som fett og glykogen. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol, fedme og røyking er vel så viktige årsaker. Forebygging av hjerte- og karsykdom hos personer med diabetes innebærer en aggressiv behandling av alle disse risikofaktorene.


Og er de optimale kolesterolverdiene like for alle? Hvor høyt kolesterol du kan tillate deg er avhengig av din alder, kjønn og andre faktorer som blodtrykk, vekt, røyking, kosthol aktivitetsnivå og eventuelle andre sykdommer og medisinbruk. Hvis du har fået sukkersyge er det vigtigt, at få så meget viden om sukkersygen som muligt. Denne viden kan man opnå bl. Drejer det sig om type-sukkersyge, diæt- eller tabletbehandlet vil man også have gavn af at kende blodsukker værdierne, men daglig måling er sjældent nødvendig.


Ved en glukosebelastningstest eller noe veldig sukkerholdig er alt mellom 3. Vanlig blodsukker etter timer er 3. Men hva regnes egentlig som normale verdier ? Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema. Ved at teste dit blodsukker i løbet af natten - eksempelvis mellem kl. Oplever du høje blodsukre om morgenen, så tal med din behandler om, hvad du kan gøre ved det.


Det er godt mulig at det er blodsukkeret ditt som også har gjort at du blir fortere sint, og lettere irritert den siste tiden.

Type 1-diabetes debuterer som regel ganske plutselig med høyt blodsukker , og symptomer på dette. Forklaringen på vekttap ved høyt blodsukker er følgende: Sukker er kroppens drivstoff. Kolesterolverdier i blodet kan påvirkes av kolesterol i maten.


Lær å bake uen egg og smør og kutt gjerne helt ut egg og smør, erstatt kjøtt med bønner, linser og erter, spis rikelig med grønnsaker og kutt ned på fete kjøttprodukter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg