fredag 16. januar 2015

Egenandel legevakt

Egenandel legevakt

Gruppene som har fritak for betaling av egenandel er de samme hos legespesialist som hos fastlege, dersom legespesialisten har avtale om driftstilskudd. Bergen legevakt er døgnåpen og har ulike spesialiserte tilbud som du ikke finner på legevaktstasjonene. Oppmøte og egenandel. Legevaktene i Norge er ulikt organisert. I alle kommuner skal det alltid være minst en lege på vakt.


Når du bruker tjenester fra legevakt må du betale en egenandel. De fleste steder i landet forventes det at du ringer legevakten for vurdering før du eventuelt avtaler å møte opp. Ofte kan gode råd på telefon være. Egenandeler er betaling som inngår i opptjeningen til frikort for helsetjenester. Du kan også lese mer om frikort på denne siden: Frikort for helsetjenester.


I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Du må betale egenandel for behandling ved legevakten. Du må også betale for medisiner, bandasjer, gips etc. Størrelsen på egenandelen og materielltaksten fastsettes av Stortinget. Vi har kortterminal, slik at betaling med kort er mulig.


Egenandel legevakt

Går legevakt på frikort Fellesforum. Ringerike interkommunale legevakt har normalt lav ventetid. For å sikre best mulig pasientflyt og minst mulig ventetid er det viktig å ringe for å avklare hastegrad og få oppgitt en cirka tid for oppmøte. Det er til tider stor pågang på legevakten av mennesker som er i behov av akutt helsehjelp. Det kan ta inntil tre uker før egenandelen er registrert hos Helfo.


Annen viktig frikort-informasjon: Hva dekkes ikke av frikortordningene. Du må selv betale utgifter som ikke er godkjente egenandeler. Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester som lege eller fysioterapeut.


Eidsvoll kommune har en egen legevakt som medfører et bedre tilbud for de som bor og oppholder seg i kommunen vår. I tidsrommet kl 08. I henhold til akuttmedisinforskriftens §13e tas det lydopptak av alle samtaler i legevaktens telefonsentral.


Lydopptaket anses som en del av pasientens journal og oppbevares i tre år etter opptaksdato før det slettes. Har du frikort, ber vi deg vise dette. Medisiner, bandasjer, prøver og utstyr er uavhengig av frikort. Takster følger Normaltariffen. For nærmere info om priser.


Egenandel legevakt

Dette kalles for egenandel. Svangerskapsomsorg Den gravide kan gå til svangerskapskontroll på helsestasjon eller hos fastlege. Riktig bruk av legevakten er viktig både for oss og for pasienten. Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, ka.


Du betaler egenandel for behandling ved legevakten, med mindre du har frikort. Oversikt over egenandeler for helsetjenester. Barn under år betaler ikke egenandel. Nøkkelinformasjon Når du trenger legehjelp: Ring fastlegen din i åpningstiden.


Ring 1når det er akutt og står om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg