onsdag 21. januar 2015

Gule tenner

Gule tenner - kjerringråd. Om du mener at tennene dine er unormalt gule , har hvite flekker eller misfarging som plager deg, bør du snakke med tannlegen eller tannpleieren din om det. For de fleste vil god rens på tannklinikken og tannpuss hjemme være nok til å holde tennene pene. Noen få har tannsykdommer som gjør at tennene må blekes eller behandles på annen måte. Vi har rett og slett forskjellig farge på tennene , og med mindre du vil bleke tennene , må du kanskje slå deg til ro med at dine ikke er blant de hviteste.


Gule tenner

Hva du spiser og drikker kan nemlig også ha innflytelse på hvorvidt du får gule tenner , eller ikke. Perlehvite smil er noe mange trakter etter. Imidlertid er det mange grunner til at man har gule tenner.


Men mange opplever at tennene blir misfargede eller gule til tross for at de samvittighetsfullt pusser tennene daglig. Er år, men når jeg ser på nederste tannraden så føler jeg det er gule partier mellom tennene nede, ikke oppe. For noen uker siden hadde jeg episode med tannblødninger, det er over nå.


Gule tenner

Første bud er god tannhygiene: Tannpuss to ganger daglig og bruk av tanntråd så snart de permanente tennene begynner å komme. Men selv med god tannhygiene kan mat og drikke gjøre barnets tenner gule. Hovedregelen er at matvarer med sterk pigmentering lett gir. Hvorfor blir tennene gule ? De fleste av oss ønsker seg et perlehvitt, skinnende smil. Men det kan være lettere sagt enn gjort.


Frisk hvite tenner krever daglig vedlikehold med tannpuss. Fargen på tennene er ofte bestemt av arveanlegg. Noen slekter har hvite mens andre igjen har gule tenner. Hvor hvite tenner man får er litt avhengig av utgangspunktet.


Gule tenner

Tannbleking er ofte dyrt, så det burde jo ikke skade å teste ut dette tipset hvis man ønsker å bleke. Hull, dårlig ånde og gule tenner : Slik forebygger du de vanlige plagene. Tannlegen deler sine beste tips og råd!


Alle misunner Hollywood-kjendisene sine kritthvite tenner. Likevel er det ikke alle som har penger til rådyr tannblekning. Jeg har nylig opdaget at tennene i undermunnen til datteren min på år er gule ! De er hvite og fine øverst, men gule ned mot tannkjøttet. Jeg trodde først det var fordi hun akkurat hadde spist eple da, men så pusset jeg dem, og det var like ille. Og ja, du gjettet riktig - matte lepper kan også skape en illusjon av gule tenner mens fuktigere leppestifter eller lipglosser øker sjansen for at tennene ser hvitere ut.


Gule tenner

En matt leppestift gjør leppeområdet til et stort, flatt område som i tillegg virker tørt. Mitt barn på år har også veldig gule tenner , selv om melketennene var hvite. Dette stemmer ikke!


Men selvsagt har noen gulere tenner enn andre,men så lenge det ikke plager ungen er det ikke så farlig. Selv har jeg hatt gule tenner siden jeg var liten, jeg har hatt totalt hull og dette i voksen alder. Så at en tannlege sier at gule tenner betyr dårlige tenner er bare tull, da kan han ikke yrket sitt.


Ofte kan tenner bli gule dersom det er mye kalk i dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg