tirsdag 20. januar 2015

Rus og avhengighet

Rus og avhengighet

Informasjon og fakta om rusmidler. Les mer og spør oss anonymt om rus her! Bruk av spill, røyk, snus, alkohol og narkotika kan føre til avhengighet.


Rus og avhengighet

Se mer informasjon om rus , hjelp og støtte til å slutte og behandling her. Verkstedet som gir mestring og fellesskap 17. Det gir veldig selvtillit, sier Wibecke Lill Olsen (t.v.).


Bruker- og pårørendearbeid innen rus , psykisk helse og voldsfeltet Søknadsfrist: 17. Temaside om avhengighet , rus og samfunn, samt rus og psykisk helse. Statistikk om bruk av rusmidler i Norge.


Rus og avhengighet. Bruk av e-sigaretter øker risikoen for å utvikle kroniske. Videreutdanning i rus - og avhengighetsproblematikk skal stimulere til utvikling av faglig og personlig trygghet og økt kompetanse i møte med pasienter med rus - og avhengighetsproblemer, deres pårørende og samarbeidspartnere. Poliklinikkenes målgruppe er fra år og oppover, døgnseksjonenes målgruppe er fra år.


Helsebiblioteket - rus og avhengighet. Helsedirektoratet - psykisk helse og rus. Helse- og omsorgsdepartementet - rus. Voksenavdelingen tilbyr døgnopphold for pasienter fra år og oppover, med rus og evt. Avdelingen har eget brukerråd.


Rus og avhengighet

Det er lett å tenke at det er en privatsak, men rus og avhengighetsproblematikk er ikke lenger privat når det går ut over arbeidsprestasjoner, kvalitet, fravær, arbeidsmiljø, sikkerhet eller omdømme. Psykisk helse Ny studie: E-sigaretter øker risikoen for kronisk lungesykdom. Vi ser på familien som medavhengige på den måten at de alltid blir berørt av en nær og kjær som sliter med avhengighet. Det er viktig at de trekkes med på riktig måte gjennom kurs og informasjon, slik at den som gjennomgår programmet blir støttet på best mulig måte.


Jobber du med barn og unge? Kunne du tenkt deg å lære mer om ungdomskultur, rusbruk og avhengighet ? Da er dette videreutdanningsemnet for deg! Kurset vil øke din forståelse for forholdet mellom rus og avhengighet hos ungdom, samt øke din kompetanse om forebyggende arbeid og tiltaksarbeid overfor risikoutsatt ungdom. Mange ledere kommer borti rus og avhengighetsutfordringer hos ansatte i løpet av arbeidslivet, og ofte kan det være vanskelig å vite hvordan disse sakene skal håndteres, og hvordan den aktuelle ansatte skal møtes på det.


Bedriftshelsetjenesten har mye erfaring med denne type saker og kan gi bedriftens ledere rå opplæring og støtte. All behandling er forankret i Lov om spesialisthelsetjenester. Enkelte slike opplevelser kan tillegges en særskilt betydning, og det oppstår et ønske om å gjenta handlingen - på engelsk ”wanting”. Man ønsker seg mer av det man nettopp har fått. Denne mekanismen regnes for å være sentral både for menneskers overlevelsesevne og for utvikling av avhengighet.


Mange aspekter ved avhengighet kan forklares ved å beskrive tilstander i hjernen. Men mange som har forsket og tenkt mye på avhengighet , vil si at det ikke bare er kjemiske prosesser i hjernen som kjennetegner tilstanden avhengighet. Et enkelt eksempel kan vise det.


Rus og avhengighet

Morfin er ganske sterkt avhengighetsskapende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg