onsdag 8. januar 2020

Virusinfeksjon varighet

RS-viruset deles i to grupper (A og B), men det er usikkert om dette har noen klinisk betydning. RS- virusinfeksjon er infeksjon med respiratorisk syncytialt virus (RS-virus) i familien paramyxoviridae. Klinisk er sykdommen vanskelig å skille fra infeksjon med humant metapneumovirus og astma.


Den rammer gjerne flere ganger i løpet av et år, og barna er spesielt utsatt. Virusinfeksjon er en infeksjon som skyldes virus. Mennesket blir kvitt de fleste virus etter gjennomgått infeksjon, men noen virus (som herpesvirus) vil etter primærinfeksjon alltid finnes i kroppen.


En virusinfeksjon oppstår når et virus kommer inn i en vertscelle og formerer seg. Virus kan komme inn i kroppen på mange vis. Hei, jeg er en bekymret fyr som forsøker å finne ut av tilstanden min.


Jeg er inne i min sjette uke med sår hals og hovne lymfer under kjeven og litt på halsen, spesielt venstre side. Den såre halsen har også hele tiden vært verst på venstre side. Har ikke følt meg syk, dvs har ikke vært slapp, h. Det at du allerede har fått tatt prøver og vært til legekonsultasjon er jo betryggende. Jeg tror han har helt rett, og majoriteten av øvre luftveisinfeksjoner skyldes virusinfeksjoner, som vi altså ikke får til å behandle med medisiner i noen særlig grad.


Det varierer veldig hvilket type virus det er, men generelt vil et virus vare mye lengre enn en bakterie da den er vanskeligere å bli kvitt. Se det an fra dag til dag, kanskje en uke og mer, og hvis du merker at du gradvis blir bedre, så blir du ganske sikkert helt god til slutt, og da bekrefter det at det har vært et eller annet som kan tilskrives tilfeldighetenes konto, som f. De halvsyke kan virke som arbeidsplassens helter der de snufser seg gjennom arbeidsdagen. Men ofte skaper de bare mer trøbbel for deg og de andre på jobb med snørret eller spysyken sin.


Det kan være vanskelig å akseptere når legen sier, at man har en virusinfeksjon , og at den eneste kur er å la naturen gå sin gang. Når man er syk skal man jo gjerne ha en behandling. Behandlingen ved virusinfeksjoner, som influensa vil som regel være å drikke rikelig, bli hjemme (så man ikke smitter andre) og evt. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier.


Les mer på apotek1. Forkjølelse er en virusinfeksjon i de øvre luftveiene. Det finnes mange virus som forårsaker forkjølelse. Når du er forkjølet, er luftveiene fulle av virus. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper.


Virusinfeksjon varighet

Andre kan puste inn disse dråpene. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Når et virus kommer seg inn i en levende celle kalles dette en virusinfeksjon. Viruset er veldig lite i forhold til den levende cellen, så derfor er ikke informasjonen viruset bærer med seg nok i seg selv til å lage kopier. Man kan få plass til millioner av virus på et knappenålshode.


Den norske tannlegeforenings Tidende. Orale bakterier ved akutte infeksjoner. Ved hjelp av molekylærbiologiske identifikasjonsmetoder, der dyrking unngås, er dette tallet nå økt til over 5(), men det antas at mange arter i den humane orale mikrofloraen fortsatt er uidentifiserte. Fakta om influensa Hva er influensa?


Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg