fredag 10. januar 2020

Symptomer på depresjon

Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. De med generalisert angstlidelse har oftere depressive symptomer og humørsvingninger. Depressive symptomer korrelerer også høyt med unngående-, borderline- og obsessiv-kompulsiv personlighetsforstyrrelse. Tristhet og sorg er ikke psykiske lidelser.


Noen ganger kan depressive symptomer være tilstedeværende uten at man får diagnosen depresjon.

Nedstemthet, tiltaksløshet, fortvilelse, redsel eller til og med sinne er blant det du kan kjenne på hvis du er deprimert. Kroppslige symptomer som søvnløshet eller å sove mye, unormalt stor eller unormalt dårlig appetitt kan også være tegn på depresjon. Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker.


I motsetning til normal “tristhet”, er depresjoner dypere, varer lengre og er ofte tilbakevendende. Ulike typer depresjon. Diagnosen depresjon forutsetter at man har hatt symptomer som nedtrykthet og svekket livslyst daglig i minst to uker.


I tillegg kan man ha andre symptomer som nedsatt appetitt, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker.

Denne formen blir på fagspråket kalt unipolar depresjon. En lavere grad av depresjon bli kalt for dystymi. Men hva er kjennetegnene på depresjon ? Her leser du om vanlige depressive symptomer. Diagnosemanualen som brukes i Norge er ICD-1 som er utgitt av Verdens Helseorganisasjon. Behandlingen er avlastning og støtte fra familien, ev.


Andre affektive lidelser: Alvorlig depressiv episode med psykotiske symptomer. Bipolar lidelse med depresjon. Andre psykiske lidelser med sekundær depresjon. De fleste psykiske lidelser kan ha depresjoner i forløpet.


For å håndtere symptomene på alvorlig depresjon er det viktig å falle tilbake på en kombinasjon av medisinering og terapi, siden kognitiv atferdsterapi er den mest effektive. Styrken varierer fra milde symptomer til alvorlig depresjon med selvmordsfare. Vanlige symptomer er nedstemthet, irritabilitet, økt søvnbehov og manglende interesse for aktiviteter som barnet eller tenåringen vanligvis liker.


Det finnes ulike behandlinger som kan hjelpe. Andre symptomer på depresjon inkluderer nedsatt konsentrasjonsevne og hukommelse, (mest uttalt hos pasienter med melankolske eller psykotiske trekk), tilbaketrekning fra sosiale situasjoner og aktiviteter, redusert seksuell lyst og tanker om døden eller selvmord. Søvnløshet er vanlig ved depresjon.


I psykiatrien betegner depresjon en psykisk lidelse som er kjennetegnet av et knippe karakteristiske symptomer.

Tilstanden krever personsentrerte og koordinerte helsetjenester med et særlig blikk på ivaretakelse av arbeidsdeltakelse. Symptomer : Dette er tegn på depresjon. Når det kommer til depresjon , forteller Huseby at rundt halvparten av befolkningen vil kunne oppleve en klinisk depresjon i løpet av livet.


Jeg syns det er beskrivende å kalle en depresjon for en sorgreaksjon. Psykologer pleier å si at det er en del faktorer som må være til stede for at det skal ses på som depresjon. Noen symptomer på depresjon , som likegyldighet, lav selvtillit, og tristhet, er helt uavhengig av kjønn. Et annet viktig symptom på depresjon hos menn er en flyktig oppførsel.


Det er ofte at menn jobber mer, går ut mer, og har mer sex når de er deprimerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg