tirsdag 28. januar 2020

Sex i svangerskap

Ingen forpliktelser. Sex er nødvendig for å bli gravi og i et normalt svangerskap kan du også ha sex så ofte du vil. Men for mange gravide kan sexlysten variere under svangerskapet. Er det normalt å være engstelig for å ha sex når man er gravid? Hva hvis en blør eller får kynnere?


Sex i svangerskap

Jordmødrene Ragna T. Larsen og Grethe R. Teigen gir i denne videoen svar på ti spørsmål veldig mange gravide lurer på. I starten er det mye som skal falle på plass i familien, og sex får ikke like høy prioritet. Selv om sex er en viktig del av parforholdet for de aller fleste, kan man også bli vant til å ikke ha sex. Det anbefales å ikke vente for lenge før man prøver, da blir det verre å komme igang. Møt hverandres behov med forståelse.


Så lenge svangerskapet utvikler seg normalt, kan du ha sex så ofte du vil under hele svangerskapet. Et normalt svangerskap er et svangerskap med lav risiko for komplikasjoner som abort og for tidlig fødsel. Har du derimot hatt flere slike hendelser under tidligere graviditeter (for eksempel gjentatte spontanaborter), er risikoen for komplikasjoner høyere. I slike tilfeller, hvor legen. En svært vanlig konsekvens av svangerskap og småbarnstid er endringer i sexlivet.


Sex i svangerskap

Sex i parforholdet blir i vår kultur oppfattet som selve limet i forholdet og et barometer på hvor godt. Sex når du er gravid Sex er ufarlig for den gravide og barnet i et normalt svangerskap. Dersom du opplever blødninger i svangerskapet bør du unngå samleie og oppsøke lege.


Jeg takler det ikke #128580; Jeg er ikke komfortabel i kroppen min nå og føler jeg er en rugemaskin som bare leier kroppen. Føler meg ikke seksuell for fem flate øre. Forsøkte å gi den stakkars mannen min en blowjob her forleden men da føltes det ut som jeg var med i en ekkel pornofilm. Det kan skje en del forandringer i sexlivet under graviditeten, og noen av endringene kan i blant oppleves som litt skumle. Noen gravide og vordende fedre engster seg for om sex under svangerskapet i det hele tatt er helt trygt, mens andre opplever at sexlivet får en skikkelig boost i denne perioden.


Sex i svangerskap

Metodebok er løpende under videre utvikling, og er derfor foreløpig lansert i betaversjon. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Vurder først muligheten for svangerskap ut fra dato for første dag av siste menstruasjon. Kvinnens vanlige syklus (lengde og regelmessighet), symptomer på svangerskap og tidspunkter for ubeskyttete samleier noteres og vurderes. Det er også nødvendig å forhøre seg om kvinnen bruker prevensjon og om hun har brukt denne feil.


Hun er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer ved Oslo universitetssykehus og professor ved Universitetet i Oslo. Anne Flem-Jacobsen støtter Finn Egil Skjeldestad i vi har en lite aktiv prevensjonsdebatt i Norge. Det er ikke farlig å ha sex under et normalt svangerskap. Pass på tannhygienen. Pga kvalme og oppblåsthet hadde ikke jeg særlig lyst i starten av svangerskapet.


Nå har derimot ikke samboeren min lyst. Heldigvis er vi åpne og ærlige med hverandre, og kan snakke om det. Sex skader ikke barnet Sex kan ikke skade barnet direkte. Barnet har god beskyttelse i magen og av musklene rundt livmoren.


Sex i svangerskap

Penis vil ikke komme i kontakt med fosteret under sex. I svangerskap med liten fare for komplikasjoner skal det ikke være farlig for kvinnen å få orgasme. I første program skal vi prøve å få svar på det vi lurer på om sex i forbindelse med svangerskap og fødsel. Gjester er Torbjørn Brook Steen, overlege i fødselsmedisin, Marte Sofie Øygard Dalen, jordmor, og Silje Holtmon Akø, barnevernspedagog. Jeg trenger sånn sett ikke noen garanti for at det funker for å knipe meg litt i tittsa, sexual intercourse derimot… vel det er en annen sak.


Er ikke helt der for tiden… Enda så nydelig mann jeg har! Sex og brystvortestimulering. Her er det jeg har funnet ut etter litt googling… Joda, sex kan funke av flere grunner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg