tirsdag 28. januar 2020

Refleksjonsnotat psykologi

Arbeidskrav i seminaret: Alle studentene må etter nærmere oppsatt plan delta i rollespill der de både prøver rollen som terapeut og klient, samt levere refleksjonsnotat og evalueringsskjema innen seminarets slutt. Ekstern forpraksis voksne Praksis som omfatter minimum klokketimer per uke i uker vil foregå ved eksterne. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: A) Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten. B) En tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse.


Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. I praksisnære utdanninger, som helse- og sosialfagutdanningene, vektlegges studentenes egen refleksjon over sin framtidige yrkesrolle.

Vi gikk sammen i praksisgruppene og skulle lage en framvisning der vi skulle presentere vårt læringssyn og hvordan vi mente at barn lærer best. Mye lesestoff om de forskjellige teoretikerne som Vygotsky, Bruner, Piaget og Skinner. Heldigvis hadde Hilde Marie hatt litt om disse tidligere i psykologi , det lettet arbeidet litt. Dette var vanskelig.


Her handler det både om samfunnsvitenskapene pedagogikk, sosiologi og psykologi i forhold til læring på generell basis, mens IKT har et naturvitenskapelig utgangspunkt gjennom informatikk, matematikk og ingeniørfag. I tillegg er IKT i læring påvirket av humanistiske vitenskaper slik som filosofi, språk og medievitenskap (se figur 1). Profesjonsutdanningen i psykologi har gitt forutsetninger for å møte menneskers behov for psykologisk kompetanse.


Fellesprogrammet tar utgangspunkt i den faglige ekspertise og generalistkompetanse som psykologer har ervervet seg gjennom grunnutdanningen.

OsloMet – storbyuniversitetet - Studentinformasjon samlet på en plass. Redegjørelsen skal vise at du har forstått det du skriver om. Læring er fra feltet samfunnsvitenskap og her ses læring på en generell basis gjennom pedagogikk, sosiologi og psykologi.


Kap(s 8-17) og kap. Deltagelse i minst tre online-aktiviteter på Mitt UiB. Eksempler på dette kan være: skriving av essay og tilbakemelding på andres essay deltagelse i diskusjonsforum og refleksjonsnotat , eller utarbeidelse av en kort videosnutt som oppsummerer relevant teori og forskning i kognitiv psykologi. NDLA film er en tjeneste i samarbeid med Norgesfilm.


Denne tjenesten lar deg se en rekke spillefilmer, kortfilmer, dokumentarer og serier. Du kan også se undervisningsfilm og filmklipp. Deltakelse i minimum to av tre praktiske gruppeøvelser. Godkjente refleksjonsnotat etter praktiske gruppeøvelser. Emnet PRA2personlighetspsykologi og sjelesorg utgjør studiepoeng av PRA2fordypning i praktisk tologi i studieprogrammet Bachelor i Praktisk Teologi.


PRA2skal til sammen utgjøre minst studiepoeng. Alle deltakere skal delta i kollegaveiledning per telefon eller Skype. Er det noen her som kan vise meg et eksempel på et oppsummeringsnotat til tverrfaglig eksamen? Jeg sliter litt med å komme i gang.


Med en slik forståelse går Verdibasert ledelse ut på at vi fortsetter å bruke de tradisjonelle styringsverktøyene som vi alltid har brukt, samtidig som vi bygger vårt styrings- og kontrollsystem på et felles definert og akseptert verdisett som er forhandlet frem og kommunisert ut til medarbeidere og omgivelsene.

Videoopptak som viser hvordan studenten har ledet og jobbet med alle elementer som er del av et foreldregruppemøte, samt et refleksjonsnotat hvor studenten evaluerer sin prosess og utvikling som gruppeleder ut ifra innlevert videoopptak. Ved ikke bestått eksamen tilbys det kontinuasjonseksamen. I utgangspunktet har planen min vært å, i samarbeid med min kollega på Bibliotek for psykologi , utdanning og helse, utvikle videosnutter om referansesøk og emnesøk i Oria (UB-s søkegrensesnitt), samt om noen basisfunksjoner i Oria.


Velkommen til Universitetet i Sørøst-Norge (USN)! Vi tilbyr en rekke bachelor, master og videreutdanninger, i tillegg til åtte doktorgradsprogram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg