fredag 24. januar 2020

Rare etternavn

I Hardanger er det mange som heter Sæd til etternavn og på Toten er det noen som heter Langeballe. Er det noen andre som har rare etternavn å komme med? De oppfatter navnene som rare på en eller annen måte, men navn som er rare for noen er kanskje til og med helt naturlige for andre, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen Ivar Utne. Ofte kan grunnen til at de høres rare ut være at de stammer fra andre språk, slik som tyske Silke, arabiske Musa og finske Kukka.


I Norge er det mange artige, rare , merkverdige etternavn vi slektsforskere kommer borti.

Verdens rareste navn. DET NAVNEVALGET dere som foreldre tar,. Dick uttalte sitt tyske etternavn som uzman, men vi vet bedre. Finn flere rare navn på. Rare norske navn er fascinerende synes jeg.


Var selv toastmaster i bryllupet til hans datter, som klokelig har tatt sin mors etternavn. Velkommen til RareNavn.

En nettside med hensikt å dele noen av de mest spesielle, inspirerende og fascinerende norske navnene som finnes. De fleste av dem forekommer under ganger i tellingen, men det er også tatt med noen mer vanlige navn. Gamle, rare navn Navnene som er i ferd med å forsvinne Thorn, Rosine, Perline eller Ebrikka?


Gir du barnet et navn fra fordums tider, blir det garantert alene om det. Liste over norske etternavn inneholder navn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da etternavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Statistikken er oppdatert 23. Et vann i Flå i Buskerud.


Ellingsve kjenner ikke til opprinnelsen til dette stedsnavnet, men gjør en kvalifisert gjetning: – Ut ifra hva skrukke betyr, og hva dette er et navn på, så vil. Jeg er så glad at jeg både har et normalt, men likevel ikke så mye brukt etternavn. Jeg er den eneste i Norge med min kombinasjon av for- og etternavn. Ganske greitt, blir ikke mix-up av det. Men det er en del som har skriver etternavnet mitt feil av en variant som nemlig er veldig vanlig, og som det er veldig mange som.


Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

I dag snakket vi om navn: Rare navn. Utgangspunktet er at Janneckes mamma, som er tysk, heter Puppi. Da hun så giftet seg med mannen som skulle bli Janneckes pappa, tok hun hans etternavn. Han var fra Tønsberg og het Mentzen til etternavn.


Så da ble det Puppi Mentzen. Jannecke selv het Mentzen til etternavn før hun giftet seg med Lasse Weenden. Takk for mange bidrag. Forstår at det er mange som bekymret for at enkelte blir såret av dette emnet.


Det virker som om tema om etternavn er mer sårende enn tema om rare fornavn. Personlig synes jeg det er litt rart. Foreslår derfor at denne tråden avsluttes. De fleste navnene som virker rare for oss nå, kommer neppe i bruk med det første. Foreldre vil ikke at barna skal ha navn som blir en plage, sier han.


Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. Det er som har Hull som etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Mange vordende mødre bruker opptil flere måneder på å bestemme seg for et navn, og når de først har funnet det perfekte, hender det ofte at barnefaren er helt uenig i navnevalget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg