torsdag 30. januar 2020

Kjønnssykdom

Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Smittet av kjønnssykdom ved første samleie? Mange tror at de ikke kan bli smittet av kjønnssykdom om de selv aldri tidligere har hatt sex med noen andre. Men hva om den du har sex me har hatt sex med noen tidligere og er smittet med noe?


Hva er infeksjon med Mycoplasma genitalium? Bakterien er en viktig årsak til urinrørskatar (uretritt) hos både menn og kvinner, og kan gi underlivsbetennelse hos kvinner med utflod fra skjeden, og bitestikkelbetennelse hos menn. Dersom du eller helsepersonellet du oppsøker har grunn til å anta at du kan være smittet av en kjønnssykdom , er både testing, behandling og medisiner gratis. Man tenker gjerne på en kjønnssykdom som en flau diagnose i underlivet.


Det ikke alle vet er at flere kjønnssykdommer også smitter til munnhulen. Det er mulig å få flere typer kjønnssykdommer i munnen. Herpes, gonoré, klamydia og HPV kan smitte fra kjønnsorganer til munnhule og svelg ved oralsex. Kjønnssykdom mer, veneriske sykdommer, er en gruppe sykdommer som først og fremst overføres ved seksuell kontakt og som først viser seg som sykdom på eller i nærheten av kjønnsorganene. SVIR DET NÅR DU TISSER?


Kjønnssykdom

Det kan være et tegn på kjønnssykdom. Klamydia gir sjelden plager. Han påpeker likevel at det er sjelden en kjønnssykdom , som for eksempel klamydia, gjør deg steril.


Det stemmer at kvinner kan få nedsatt evne til å få barn etter en klamydiainfeksjon, men da har de gjerne hatt en kraftig bekkeninfeksjon med sterke symptomer, sier han. Det er en kronisk kjønnssykdom som kan komme tilbake hele livet. Syfilis er en farlig bakteriell kjønnssykdom som oftest finnes blant homoseksuelle menn.


Kjønnssykdom

Den forekommer heldigvis sjelden i Norden. Når man først er smittet kan bakterien vandre rundt i kroppen i blodbanen og gi symptomer fra livsviktige organer som hjerte, hjerne og ryggmarg. Viral kjønnssykdom kan være farlig avhengig av infeksjon, men de vanligste infeksjonene som kjønnsvorter og kjønnsherpes, vil sannsynligvis ikke forårsake komplikasjoner. Bakterielle kjønnssykdommer, eller seksuelt overførbare infeksjoner, er mer sannsynlig å forårsake alvorlige helseproblemer, men virusinfeksjoner kan også påvirke helsen din. SIDE2): Les hvordan seksuelt overførbare infeksjoner bør behandles.


Her er en oversikt over fakta, symptomer og behandlinger for de ulike kjønnssykdom mene. Denne artikkelen er levert av. Infeksjonen kan, dersom den ikke behandles, føre til redusert fruktbarhet hos kvinner. Hvis du har hatt ubeskyttet sex, eller du er redd for at du kan ha fått en kjønnssykdom på andre måter, er det lurt å ta en test hos din fastlege eller gynekolog. En slik test vil ikke bare gi deg sinnsro, men kan også avdekke om det er nødvendig med en behandling hvis uhellet først er ute.


Kjønnssykdom

Uten behandling forsvinner oftest infeksjonen av seg selv i løpet av ett til to år. Noen kvinner får oppadstigende infeksjon og betennelse i egglederne, noe som medfører økt risiko for at arrvev helt eller delvis tetter igjen egglederne. Olafiaklinikken er et lavterskeltilbud i spesialisthelsetjenesten. Hos oss kan du teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner (soi). Du kan komme til oss uten avtale i drop-in.


Ved noen tilfeller er det mulig å få timeavtale (tilfellene er beskrevet under Vårt test-tilbud). Det er herpes genitalis som ofte blir stigmatisert som den farlige, smertefulle og skitne varianten av viruset, ettersom det er en kjønnssykdom som smitter via sex. Det faktum at sykdommen ikke kan utryddes gjør at bærere ofte betraktes som urene, både av seg selv og andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg