fredag 24. januar 2020

Vondt i magen mensen

Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen. Hun kan få ømme bryster, vondt i hodet, murrende smerter i mage og rygg eller kjenne seg irritert eller lei seg. Kramper i magen , tegn på at mensen er på vei?


Når jeg har mensen får jeg veldig vondt i korsryggen og nederst i magen. Er det veldig vondt når man får mensen eller er det bare som å ha vondt i magen ?

Kan man gå hjem fra skolen hvis man har sikkelig vondt i magen ved. Ca en uke til fra idag. Jeg har også vondt i magen i dagene før mensen. Men kommer de smertene i magen så raskt da, og ikke en-to-tre dager før? Smerter i øvre del av magen kan være refluks.


Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Første dagen har jeg så vondt i magen at jeg holder på å dø. Bare ligger å vrir meg i smerter Men hvorfor får man så vondt i magen egentlig?

Det er helt forferdelig! Luft i magen og diaré ved mensen er plagsomt, men ufarlig. På legespråket foretrekkes betegnelsen funksjonell dyspepsi eller non-ulcus dyspepsi (NUD = ikke-magesår plager i øvre del av magen ). Funksjonell betyr at plagene ikke skyldes sykdom i noen organer (ikke-organiske plager), og dyspepsi betyr smerter og ubehag i øvre del av magen.


Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin?


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Vondt i magen er en plage som rammer en større andel av befolkningen opptil flere ganger i året. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det.


Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet. Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse.

Som regel kommer smertene av at tarmene ikke fungerer optimalt. Dette kan være grunnen til at du ofte får vondt i magen. En av fem nordmenn sliter med mageproblemer uten å vite hvorfor. Noen synes ikke en koloskopi er vondt , mens andre trenger smertestillende. Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravi og etter fødselen.


De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder.


Dette er tilstander som som regel går over av seg selv uten behandling. I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. LES OGSÅ: Akutte, kraftige magesmerter - hva kan årsaken være.


Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg