fredag 10. januar 2020

Ultralyd uke 10 nakkefold

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment fra Metabo. Hvis hevelsen i nakken er større enn normalt, er det en økt sannsynlighet for kromosomavvik hos fosteret. Alle foster har en liten væskebrem under nakke som kalles for nakketranslusens (nuchaltranslucency).


Hvis det er økt hevelse i nakken, er det større risiko for kromosomsykdom hos fosteret, f. Downs syndrom (trisomi 21).

Aldersgrensen på år for fosterdiagnostikk i tolvte uke bør fjernes, mener fagfolkene. Nei, forstørret nakkefold kan indikere avvik, men er absolutt ikke noe sikkert. Man blir henvist til videre utredning dersom det påvises forstørret nakkefold på UL. På den tiden vil ikke nakkefolden gi noe særlig tegn til evt.


Da var jeg hos min gynekolog som oppdaget fortykket nakkefold. Nå er jeg gravid igjen, og vi har nettop vært til genetisk veiledning og fått bl. Var da uker på vei.

Den viste nakkefold på mm. Dette tilsa i følge legen at noe var alvorlig galt. Vi ble umiddelbart sendt videre i systemet. Men fortsatt utvidet nakkefold , nå ca 8mm. Denne viste ingen feil.


Om man oppdager sykdommer før uke sier de selvfølgelig ifra, dette er jo grunnen til at mange tar tidlig ultralyd , fordi det er rundt de tider en del sykdommer er mest synlig. Hos oss utføres denne ultralyden av Dr. Han jobber som overlege ved avdeling for fosterdiagnostikk på rikshospitalet. Ved denne undersøkelsen vil vi se på alle organene til fosteret. Vi måler hodet, midje og lårben og beregner en cirka termin.


Reflektert lyd fanges opp av en sensor og så bruker datamaskinen ”ekkoet” til å lage bilder. Ultralyd er en godt etablert metode for undersøkelse av foster. Hva skjer på ultralydundersøkelsen?


Når brukes ultralyd i svangerskapsomsorgen?

Genetisk veiledning på Ullevål og morkakeprøve på Riksen. Hvem skal ha tidlig ultralyd , hvilken uke og hvor mye betaler dere? Har også mistet ganger de siste mnd så vil være sikker på at det er liv denne gangen.


Hei Forrige uke var jeg på en tidlig ultralyd , uker. Dette fordi jeg i forrige svangerskap hadde en blæremola som tilfeldigvis ble oppdaget i uke 10. Jeg orket ikke tanken på at det skulle hende igjen,og ville forsikre meg om at det var liv der.


Jeg fikk beskjed om fortykket nakkefold og ble h. Tidlig ultralyd kan være mange ting: en ultralyd for å se at fosteret lever, datering, se hvor mange fostre det er eller som ledd i fosterdiagnostikk. Det er kun det siste begrepet som kommer innunder bioteknologiloven og hvor man eventuelt kan vurdere nakkefold. Jeg tror det var i uke hun tittet p nakkefolden og kommenterte at det. En hevet nakkefold og manglende neseben kan vre markrer for.


Ultralyd og blodprve kan gjres fra ca uke i svangerskapet, og blir ofte gjort i uke 12. Nr eldre kvinner fr barn, og stadig flere tar ultralyd i uke 1 blir flere. LES OGSÅ: dager i helvete. Mange bestiller tidlig ultralyd privat.


Det er vanlig at mange gravide bestiller en privat ultralydtime og betaler selv før man får tilbudet om undersøkelsen i uke 18. Majorstuaklinikken har gynekolog og ultralyd spesialister sentralt i Oslo. Vi utfører vanlige rutineundersøkelser og ultralyd svangerskap, men foretar også utredning og behandling av mer omfattende problemstillinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg