torsdag 30. januar 2020

Spedbarn forkjølelse

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Forkjølelse hos spedbarn.


Gode håndvaskrutiner kan derfor redusere antall forkjølelser.

Løft opp hodeenden i sengen. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Infeksjoner med såkalt RS-virus er ekstra vanlige i vinterhalvåret. Hos oss voksne oppleves det som regel som en vanlig forkjølelse , men spedbarn kan få alvorlige plager. RS-viruset er svært smittsomt, blant annet gjennom nysing og direkte kontakt.


Derfor bør du unngå å ta med et nyfødt barn til steder med mange mennesker. I og med at spedbarnet er så lite så er det ikke sikkert det har lært seg til at det går an å puste gjennom munnen hvis nesen er tett. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn.


Man blir ikke immun mot sykdommen, men senere infeksjoner blir som regel lettere.

Voksne og eldre barn som har vært smittet tidligere vil normalt oppleve RS-virus som en vanlig forkjølelse. Noen barn er spesielt utsatt for å bli smittet med RS-virus, blant annet: spedbarn yngre enn uker. Tett nese hos spedbarn skyldes ikke nødvendigvis forkjølelse. Hvis barnet ditt blir så tett i nesen at spising blir et problem, anbefaler vi å bruke saltvannsdråper som du drypper i nesen. Dette vil løse opp slimet, som du så tørker bort.


Du kan bruke en nesesuger eller neserenser for å fjerne slim. Litt pussaktig sekret (slim) i øynene er vanlig, særlig hos spedbarn. Det kan være mange ulike årsaker til at små barn får puss i øyet, blant annet forkjølelse , øyekatarr, tett tårekanal, eller allergi.


Dette arter seg som et munnsår som kan være veldig vondt. Les mer om forkjølelsessår. Her er det noen tips som kan være til hjelp. Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg. Spedbarn har liten evne til å puste gjennom munnen.


Når nesen tettes igjen av snørr eller slim er det dermed svært plagsomt. Finnes det ikke et effektivt middel mot forkjølelse for barnet mitt? Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær.


De svelger slimet fra luftveiene og kan kaste det opp. Hoste hos spedbarn er ikke vanlig.

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn med forkjølelse. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse , og barn kan også få feber uten å være særlig.


Enkelte ganger kan det til og med være farlig fordi det ikke får puste ordentlig. Flaskeernærte spedbarn lider oftere av forstoppelse fordi morsmelkerstatningen kan være vanskeligere for barnet å fordøye. Foreldre bør kontakte lege hvis barn under tre måneder hoster. Et spedbarn som bare får morsmelkerstatning, har vanligvis færre tarmtømninger enn et brysternært barn.


Avføringen deres blir tykkere, og den har en annen, mer grønnaktig farge. Influensa er en virusinfeksjon som sitter både i øvre og nedre luftveier som bronkier, og selve lungevevet. Viruset sprer seg til flere organer via blodbanen og kan gi symptomer som røde øyene, hodepine og muskelverk, samt hoste og sår hals. Man blir mye sykere av influensa enn av en vanlig forkjølelse , sier Hossein Banitalebi.


OtriBaby neserenser er en nesesuger til spedbarn , for å kunne suge ut sekret og slim ved forkjølelse og tett nese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg