fredag 24. januar 2020

Vondt å amme

Når jeg ammer jenta mi gjør det vondt , det er veldig sårt med en gang hun fester seg på, mulig fordi jeg er sår (har ikke ordentlige sår eller blør),. Jeg har også vært inne på tanken om å gi opp å amme på venstre side, men har vært sta og ikke gitt opp. En stund fikk jeg ikke til å amme med andre rundt meg, for de reagerte slik på at jeg hadde så vondt mens jeg ammet. Jeg måtte også ha det stille rundt meg, da jeg trengte å konsentrere meg om å amme og ikke la smertene ta overhand. Vi prøver å få barn, men kjenner jeg allrede gruer meg til å amme.


Tror jeg har veldig følsomme brystvorter.

Synes det er vondt om mannen koser med dem, med mindre jeg er skikkelig kåt. Og da blir det også vondt med mindre han er veldig forsiktig. Har en på dager og synes det er grusomt vondt å amme. Fikk mye skryt på sykehuset for god teknikk og samtlige jordmødre som var innom sa at sugetaket var utmerket osv.


Jeg prøvde å si at det gjorde veldig vondt , men da svarte de bare åja, men sugetaket er bra nå. Skal amming være vondt i start. Bra at mamman til Emma har hatt det så ukomplisert, men for veldig mange gjør amming vondt i starten. På grunn av en del problemer i amme -oppstarten med førstemann, har jeg vært veldig nøye med amme -taket til denne babyen for ikke å bli sår.


Men vondt gjør det, lell, selv om det gradvis blir bedre.

Les også: Så ofte skal du amme. Sela beskriver at det på et tidspunkt ble veldig mørkt. Mesteparten av tiden gråt hun i kor med den lille sønnen.


Når hun i ettertid ser tilbake, tenker hun at alle tegn pekte på en fødselsdepresjon. Et stramt tungebånd kan gjøre at barnet ikke får et godt sugetak fordi tungen ikke kan bevege seg normalt. Da bør ammingen på dette brystet utsettes i noen dager etter påbegynt antibiotikabehandling, fram til melkens utseende normaliseres. Men det er avgjørende at du fortsetter å tømme brystet.


I tilfeller der det er vanskelig å fortsette å amme på grunn av smerter, kan du benytte en melkepumpe for å tømme brystet. Noen kvinner stopper å amme fordi det gjør vondt , mens andre stopper fordi det ikke kommer melk ut, sier Ahnfeldt-Mollerup. Faktisk går infeksjonen raskere over om kvinnen klarer å holde ut ammingen. Samtidig sikrer man at barnet får riktig ernæring.


Mange kvinner bestemmer seg for å amme takket være de mange fordelene det gir til både mor og barn. Det er derimot ikke uvanlig å høre at noen mammaer sier at amming gjør vondt. Selv om det er typisk å føle ubehag eller sensitivitet i begynnelsen når babyen begynner å die, er det ikke normalt at du skal kjenne mye smerte. Hos meg var det vondt på starten, men jeg tenkte mer på smertene som følger av å ha åpne sår.


For da var det jo ikke noe godt å amme uansett. Fikk beskjed om at amming ikke skulle være vondt i det hele tatt for da ammet man feil, men vondt var det den føtste stunden. Når barnet suger, må det skape vakuum, og det gir undertrykk i øret, noe som gjør vondt for barnet.

Ved øreverk kan det hjelpe å endre ammestilling. Du kan for eksempel prøve å amme slik at barnet ikke trenger å ligge på det øret som verker, eller amme mer oppreist. Mor opplever som regel at det gjør vondt å amme. Opplever du det motsatte, skal du aldri nle med ta kontakt med helsestasjonen eller fastlegen. Dersom srheten vedvarer, og du fr sprekker og skorper, skyldes det i. Men jenta mi hang i puppen og jeg ble sr og fikk veldig vondt.


Ca i feber, samboer leverte mini til meg hver andre time for å amme. B hold på å sprekke etter et døgn med max amming. Som oftest går det over av seg selv når mor slutter å amme , og utenom å eventuelt slutte å røyke dersom du røyker i utgangspunktet, går det ikke an å forebygge problemet ytterligere. Han var kanskje mnd?


Amming utføres i en statisk stilling som legger belastning på visse områder i ryggen. Vondt i Ryggen ved Amming. Særlig brystryggen, nakke og mellom skulderbladene er områder som kan bli vonde ved amming – og gi karakteristisk dype, brennende og verkende smerter. Jeg hadde det ubeskrivelig vondt og måtte til slutt begynne med morsmelkerstattning.


Jeg er nå gravid igjen og har termin i mai, skal prøve alt for å klare det denne gangen, håper det blir bedre denne gang. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Så gir du henne en gang til, denne gangen fra det andre brystet, og så legger du henne til å sove.


Da får du ammet fra begge bryst litt oftere, og det tenker jeg at kan være greit i starten. Ikke fordi jeg er redd for tilstopping, men fordi det kan være greit å amme litt oftere for å bevare en stabil produksjon nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg