onsdag 29. januar 2020

Vondt å hoste

Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det kan være andre årsaker. Hovedsymptomet på bronkitt er en vond hoste. Andre symptomer er generell sykdomsfølelse, lett feber og verkende muskler.


Hvesing og tung pust ved lette fysiske anstrengelse er også vanlig. Har du symptomer som bekymrer deg eller lunge- eller hjertesykdom, bør du kontakte lege.

Hei, Jeg har nå i en ukes tid hatt mye pipe lyder fra lungende når jeg puster og har følt meg ganske slapp og anpusten. Når jeg hoster får jeg en smerte i høyre side mellom ribbeinene og hoste beinet. Fravær av hoste (ved halsbetennelser forårsaket av virus forekommer hoste ) Noen får også hodepine og muskelverk - Streptokokker kan gi sykdom i så og si alle typer vev.


Vanligst i Norge er halsbetennelser, tonsillitter. Allikevel er det slik at dersom du får vondt i halsen, så er virus en langt vanligere årsak enn streptokokker. Allmennlegen legger til at det er viktig å huske på at noen typer medisiner som brukes mot for eksempel høyt blodtrykk og hjertesvikt, også kalt ACE-hemmere, kan gi tørrhoste som bivirkning.


Drikk rikelig med væske, det vil hjelpe til å løse opp slimet slik at det blir lettere å hoste opp.

Røyking irriterer luftveiene. Hvis du røyker bør du slutte under infeksjonen, unngå også passiv røyking. Vondt inne i hofteleddet?


Det er nemlig slik at det finnes gode øvelser, behandling og tiltak som kan gjøre hverdagen mye bedre og enklere! Man kan til og med få feber og hoste av det. Her er det en del tips og kjerringråd mot vondt i halsen. Les mer om vondt i halsen. Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster, sier hun.


Som oftest skyldes bronkitt et virus. Definisjonsmessig har man akutt bronkitt dersom man hoster mer enn fem dager som beskrevet over, sier Svein Høegh Henrichsen, spesialist i allmennsmedisin. Har du hostet så mye at du har blitt litt støl, eller gjort noe annet som kan forklare smerten? Dersom dette ikke stemmer for deg og det blir veldig plagsomt, synes jeg at du skal snakke. Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant, men spesielt hos yngre menn kan ryggsmerter i verste fall være kreft.


Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse. Akutt bronkitt er en forbigående infeksjon i slimhinnene i luftrøret og bronkiene. Det vanligste kjennetegn er vond hoste.

Hoste , heshet, lungebetennelse. Tørrhoste Så har du feber og vondt i brystet samtidig som du hoster, kan det hende du har fått en lungebetennelse. Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og svelgsmerter.


Halsinfeksjon er én av de alminnelige luftveisinfeksjonene som alle kan irritere halsen. Halsbrann kan også gi halssmerter. Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene med bakterier eller virus. De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust.


Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse. Små embolier gir ofte lite uttalte og vage plager.


Kartlegging av risikofaktorer og nøyaktig anamnese er viktig. Smerter sentralt i brystet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg